TALLER

Activitats per a esplais i casals d'estiu

Activitats educatives per a l'estiu 2014!


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Com cada estiu, a CaixaForum us oferim una sèrie d'activitats educatives en què es combinen l'aprenentatge i el joc. Les diferents activitats s'adrecen a nens i nenes de 4 a 12 anys i estan especialment pensades per a grups d'esplai, casals o qualsevol centre que faci activitats durant l'estiu. Així, des del 25 de juny fins al 25 de juliol podreu gaudir d'un ampli ventall
de propostes que, en formats diferents (tallers, visites dinamitzades, concerts, espectacles...) us permetran abordar temàtiques molt diverses. Trobareu activitats conduïdes pels nostres educadors i d'altres que es poden portar a terme de manera autònoma amb el suport dels materials pedagògics que hem preparat.


Tallers per a nens i nenes de 4 a 7 anys

Del 25 de juny al 25 de juliol I De 10.30 a 12.30h

El mural de Sol LeWitt: colors i formes en moviment

Splat! el gran mural de l'artista Sol LeWitt que presideix el vestíbul de CaixaForum, convida els infants a explorar el moviment i els colors amb el cos.  

Del 25 de juny al 25 de juliol I De 10.30 a 12.30h
Dins i fora. Viure l'espai amb Beuys i Isozaki

A partir de l'experimentació i jugant amb els contrastos, aprendrem a relacionar-nos amb l'entorn i a percebre l'espai que ens envolta.  

Del 25 de juny al 25 de juliol I De 10.30 a 12.30h
Festa a la cuina

"Un amic em va explicar que, quan l'altre dia al matí va anar a buscar el pot per escalfar la llet, es va trobar dins l'armari un minipastís d'aniversari amb les espelmes enceses i tot. D'on va sortir?" Els participants en aquest taller ajudaran a investigar l'origen d'aquest misteri. Per fer-ho, posaran "banda sonora" a aquesta història tot treballant conceptes musicals bàsics i fent servir cassoles, coberts, paelles i tota mena d'instruments musicoculinaris.  

4, 11, 15 i 16 de juliol I De 10.30 a 11.30 i de 12 a 13 h
14 de juliol I de 10.30 a 11.30 h
Una petita mirada al món. La dansa del colibrí

Sentirem contes amb ritmes marcats per instruments ancestrals o per atuells caso- lans: paelles, culleres... Perquè els contes s'expliquen amb allò que tenim a l'abast i als llocs més quotidians o inesperats, sem- pre que hi hagi ganes d'aplegar-se i passar una bona estona junts contant i cantant, rient i jugant. Jugarem amb aquestes històries i les farem nostres.  

Concerts per a nens i nenes de 4 a 12 anys

8, 9 i 10 de juliol, d'11 a 12 h
Jazz sota el mar

Heu sentit mai com canten els peixos? I us imagineu fent-ho acompanyats d'un piano i un saxo i... a ritme de jazz? Doncs no us podeu perdre aquest concert! Una divertida ocasió per escoltar música de jazz de la mà de 3 veus femenines i 2 instrumentistes brillants.  

Tallers per a nens i nenes de 6 a 12 anys

De l'1 al 25 de juliol, de dimarts a divendres De 10.30 a 12.30 h
Taller de circ

Endinsa't en l'art del circ i descobreix-ne les tècniques començant a practicar el teu primer número d'equilibris, acrobàcies o malabars. Exercicis sorprenents que ens deixaran bocabadats!  

Del 15 al 25 de juliol, de dimarts a divendres De 10.30 a 12.30 h
Taller de màgia: Atreveix-te a ser mag!

Has volgut mai saber fer màgia? Ara tens l'oportunitat d'aprendre a fer-ne. Compar- teix un matí amb els nostres mags i conei- xeràs alguns dels seus secrets. Construiràs jocs de màgia, practicaràs trucs senzills i sabràs què necessites per arribar a ser mag. Però, sobretot, t'ho passaràs molt bé!!!  

1, 2 i 3 de juliol | 10.30 i 11.30h
La màgia d'un matí d'estiu

Espectacle humorístic i molt participatiu on la màgia és el fil conductor per fer aparèixer i desaparèixer sorpreses. A La màgia d'un matí d'estiu, els mags són només una part de l'espectacle, el públic fa la resta. Així doncs, anima't i passa-t'ho bé... T'atiparàs de màgia!!! I estigues tranquil, que la part més difícil la fan els mags... que per això ho són!  

Tallers per a nens i nenes de 8 a 12 anys

Del 25 de juny al 25 de juliol | Horari a convenir
Visita taller "Sorolla. El color del mar"

Sorolla observava el mar al natural i passa- va hores buscant les fórmules per captar-lo en tots els seus estats i explotant totes les possibilitats plàstiques que li brindava amb jocs de llums, colors, reflexos i transparèn- cies. La visita-taller es dinamitza amb materials didàctics que conviden els participants a observar i a experimentar.  

Del 25 de juny al 25 de juliol | Horari a convenir
Visita taller al voltant de l'edifici de CaixaForum

Descobrirem els canvis que ha experimentat l'antiga fàbrica modernista Casaramona, actual seu de CaixaForum Barcelona. Coneixerem part de la història de la ciutat a través de l'arquitectura d'aquest edifici i ens sorprendrem escoltant el ritme musical de les façanes i fent els nostres propis dissenys. Qui s'hi anima?  


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: