Forats negres, observant el que és invisible

Forma part de: Des d'un indret del cosmos


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Ja en temps de Newton els científics van entreveure la idea d'estrelles tan compactes i massives que exercissin una atracció gravitatòria tan forta que ni la llum no se'n pogués escapar. Amb els nous telescopis i els nous desenvolupaments teòrics, els forats negres han passat de ser divertiments intel·lectuals a objectes astronòmics fascinants, capaços de distorsionar l'espai i el temps al seu voltant. Són, a més, objectes on la física clàssica, relativista i quàntica s'uneixen, per proporcionar-nos un escenari d'estudi únic i extraordinari.

A càrrec de:

Antxon Alberdi Odriozola. Doctor en Astrofísica per la Universitat de Granada, especialitzat en tècniques interferomètriques aplicades a l'estudi de galàxies actives i estrelles massives. Professor d'investigació a l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC).


A càrrec de:

Antxon Alberdi Odriozola. Institut d'Astrofísica d'Andalusia, CSIC

Altres activitats del cicle "Des d'un indret del cosmos"
  • Origen i evolució de l'univers

   CaixaForum Palma. Dijous 27 de setembre de 2018

   L'evolució de l'univers des de la fluctuació quàntica primigènia, passant per la formació dels elements, les estrelles i les galàxies, fins a les perspectives del seu futur basades en els efectes de la matèria i de l'energia fosques.

  • 4.00 €
  • A la recerca d'una altra Terra

   CaixaForum Palma. Dilluns 29 d'octubre de 2018

   Ignasi Ribas, director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya

   (IEEC), farà un repàs als mètodes científics que ens permeten descobrir exoplanetes, i en descriurà les troballes més espectaculars.

  • 4.00 €
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: