CONFERÈNCIA

Alumnes bocabadats o alumnes que badallen

L'impacte de la creativitat en l'educació


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El món està canviant vertiginosament. L'economia és global i la tecnologia pren cada dia un paper més protagonista a la nostra vida professional i personal. La humanitat afronta nous reptes i el futur és més imprevisible. Estem preparant els nostres fills per viure en aquest nou panorama? Què han d'aprendre els nens a l'escola? I encara més important, com ho han d'aprendre?


Anne Bamford, professora i investigadora en el camp de l'art i l'educació, ho té clar: no podem deixar que els infants perdin la creativitat que tenen de manera innata. Per Bamford, la clau es troba en el com i no en el què. "La diferència entre una educació mediocre i una de qualitat és com s'ensenyen les coses, el mètode, el procediment", afirma. En aquest sentit, Bamford convida els professors a ser flexibles, a arriscar-se, a provar coses noves a l'aula per mantenir el cervell dels nens actiu i creatiu.
Anne Bamford explicarà quin és l'impacte que tenen les arts i la creativitat en l'educació i dialogarà amb Jordi Baltà, consultor de polítiques culturals, sobre com hem d'educar unes generacions que s'hauran d'adaptar a un món canviant i amb grans reptes pendents.

Anne Bamford és directora de la International Research Agency i d'Education Comission. Bamford és internacionalment reconeguda per la seva recerca en el camp de l'art i l'educació. Ha fet estudis per a la Unesco comparant dades de l'impacte de l'art en l'educació en més de seixanta països. Amb els resultats d'aquests estudis va escriure The wow factor. També forma part de l'European Expert Network on Culture, un grup format per 17 investigadors, consultors i experts de 14 països diferents que aconsellen la Direcció General per a l'Educació i la Cultura de la Comissió Europea en temes relacionats amb polítiques culturals.

Jordi Baltà és becari de "la Caixa" i consultor i gestor de projectes sobre política cultural, relacions culturals internacionals i afers internacionals.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: