VISITA COMENTADA

Alvar Aalto 1898-1976. Arquitectura orgànica, art i disseny

Més que una visita


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Us convidem a fer un altre tipus de visita a l'exposició. A través de l'experiència i el treball de cinc joves creadors i creadores, podreu aproximar-vos d'una manera més activa i participativa a Alvar Aalto.

 

Dimecres 1 de juliol | 20.00 h

El ventre de l'arquitecte

Entrarem als interiors d'Alvar Aalto per descobrir com, endinsant-nos en el seu ventre, podem visualitzar boscos i rius; allà neixen truites, a milers de quilòmetres d'on serà el seu hàbitat.

Nyamnyam, associació cultural

 

Dimecres 8 de juliol | 20.00 h

Edificis com a drames i drames com edificis

Hi ha espais que se'ns revelen com a especialment hospitalaris per al drama i la narració, i n'hi ha que fins i tot semblen contenir el drama en si mateixos, en la forma, en la concepció, en la ubicació... Hom diria trobar-se davant (o potser millor dins) d'alguns d'aquests espais que funcionen a la manera de Les mil i una nits, com una història contenidora de històries. Des d'aquesta perspectiva, qui és Aalto? És una Scheherezade? En quins personatges ens converteix això a nosaltres, en transitar per la seva obra?

Albert Boronat, creador escènic

 

Dimecres 15 de juliol | 20.00 h

Picant Aalto

Farem un relat de la nostra experiència buscant mobles dels anys 50 per Dinamarca, Suècia i Finlàndia i explicarem com i per què la indústria del mobiliari a Escandinàvia va ser pionera i va marcar tendència mundial en aquella època. També parlarem de materials, processos i una determinada manera de ser que van definir aquella indústria i els seus productes. 

Guim Costa i Sofia Gidlööf, propietaris de Gidlööf, mobles escandinaus

 

Dimecres 22 de juliol | 20.00 h

Arjen Mallit. Models quotidians

Alvar i Aino Aalto tenien un objectiu principal amb relació als mobiliaris i els estris que concebien: volien que fossin assequibles i fàcils de fer servir. Potser per això –entre altres motius– és molt corrent conviure amb els seus dissenys. Fins a tal punt que, pel que he pogut observar, existeixen més llars i empreses fineses moblades amb Artek i Ittala que setrilleres de Rafael Marquina en cases i firmes catalanes. Casos extrems d'aquesta situació són un tamboret S60 fet servir com a paleta de pintor o dues cadires 69 trobades al carrer.

Mireia c. Saladrigues, artista visual i investigadora


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: