EXPOSICIÓ

Anglada-Camarasa i les festes populars


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Palma 

Fins al 3 de setembre de 2017

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  De dilluns a divendres, de 10 a 20 h
  Diumenges i festius, d'11 a 14 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Anglada-Camarasa mostra un interès especial per temes que li ofereixen un espectacle de colors. A més de les escenes nocturnes amb llum elèctrica que el van portar a la fama, explora motius d'ambient popular, com ara els mercats, els balls locals o les agrupacions gitanes.
El 1904, descobreix en un viatge a València festes populars que el sedueixen i l'inspiren: pren notes, dibuixa, pinta esbossos a l'oli…, i fins i tot adquireix vestimentes, ornaments i arnesos de cavall per poder treballar grans composicions al seu taller parisenc. En aquests temes, com en d'altres, a Anglada li interessa sobretot treballar en els efectes del color, i no tant en l'anecdotisme folklòric tan apreciat a l'època.

La Col·lecció "la Caixa" Anglada-Camarasa presenta cada any a l'espai permanent de CaixaForum Palma una nova lectura sobre el pintor. En aquesta ocasió, "Anglada-Camarasa i les festes populars" no tan sols n'inclou l'obra artística sinó que també presenta part de la col·lecció d'objectes i indumentària, i també inclou dues obres extraordinàries d'Anglada que pertanyen a la col·lecció del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: