PROJECCIÓ

Animació musical +5


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Petits experiments musicals ens presenta una acurada selecció de curtmetratges d'arreu del món i de tècniques diverses que juguen de manera creativa amb la música: sincronitzant imatges i ritmes, mostrant-nos els colors d'una cançó, viatjant en el temps i l'espai, o convertint els instruments musicals en personatges amb ànima i caràcter. Una sessió plena de creativitat, enginy i sensibilitat, que et permetrà viatjar a través del jazz, la música clàssica, el pop i l'electrònica!


La meva mare és un avió (My mom is an airplane), Yulia Aronova, Rússia, 2013, 6'46'', color, animació musical
Les mares són totes diferents, naturalment. Però la mare d'aquest nen és realment especial: pot volar i portar-lo pertot arreu, perquè la seva mare és un avió! Una animació brillant, premiada en nombrosos festivals.

 

A contracorrent (Against the Grain), Jonathan Chong, EUA, 2011, 3'23'', color, videoclip amb música i lletres en anglès
A contracorrent és un vídeo musical fet amb stop motion, produït pel cantant d'indie-folk Hudson. Va necessitar més de dos mesos per completar-lo i es van utilitzar prop de mil llapis per mostrar-nos com és d'important, de vegades, anar a contracorrent de les coses establertes.


Strawberry Swing, Shynola, Regne Unit, 2009, 4', color, videoclip amb música i lletres en anglès
En aquest vídeo d'stop motion de la banda britànica Coldplay, el cantant Chris Martin viu enmig d'una pissarra gegant de dibuixos de guix animats. Un matí, veu que una dona és capturada per un esquirol gegant, i ell es converteix en un superheroi que tracta de salvar-la.

 

El bugui-bugui de la Cleo (Cleo's boogie), Collectif Camera-etc, Bèlgica, 2010, 6'18'', color, animació musical sense diàlegs amb cançons en anglès
El so d'un tren que passa al costat del seu apartament recorda a dos vells amics, que viuen amb la seva gata, el seu passat de músics. Improvisant amb els seus utensilis de cuina, reviuen l'atmosfera frenètica del bugui-bugui de la seva joventut.

 

El país de la música (Music Land), Wilfred Jackson, EUA, 1935, 9', color, animació musical
La princesa violoncel de l'illa de la Simfonia s'ha enamorat del príncep saxofon de l'illa del Jazz. Aviat, la reina els descobreix i tanca el saxofon a la presó-metrònom. La guerra esclata; el príncep i la princesa gairebé s'ofeguen al mar de la Discòrdia. Els salvaran l'amor i la música?

 

Veig una cançó (I see a song), Eric Carle, Regne Unit, 1996, 3'45'', color, animació musical
Aquest curtmetratge està basat en un llibre il·lustrat d'Eric Carle amb el mateix títol, on l'autor convida els més petits a jugar amb la imaginació i visualitzar els sons d'una cançó. Quan el músic toca el seu violí, un món de formes i colors emergeix de l'instrument per prendre vida.

 

En silenci (Silent), Brandon Oldenburg, EUA, 2014, 2'39'', color, animació musical
Dos artistes de carrer somien donar vida al seu petit espectacle Imatge i so, però de cop i volta se'ls espatlla la màquina. Descobreixen un vell teatre, on un artefacte màgic els portarà a viure una aventura cinematogràfica molt especial.


Katachi, Katarzyna Kijek i Przemyslaw Adamski, Polònia, 2013 3'05'', color, stop motion musical amb lletres
Preciós vídeo d'animació dels artistes polonesos Kijek i Adamski, fet per acompanyar la cançó Katachi del músic japonès Shugo Tokumaru. Més de dos mil petites siluetes abstractes i de personatges acompanyen els ritmes de la cançó i fan volar la imaginació.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: