EXPOSICIÓ

Animals i faraons

El regne animal a l'antic Egipte


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Un mico acaricia la seva cria mentre un ase toca l'arpa. Lluny enllà, rugeix el lleó. Els animals, reals o representats, salvatges o domesticats, tenen un paper fonamental a l'antic Egipte i són omnipresents en la vida quotidiana. L'exposició "Animals i faraons" mostra la funció i la importància de la figura animal a la civilització faraònica.
Els antics egipcis es van apropiar dels animals per fer-ne servir de maneres diferents les imatges simbòliques. Així, la figura animal es va convertir en l'element múltiple d'un llenguatge codificat, escrit o representat, i, en aquest sentit, es va erigir com a pilar del pensament religiós egipci. També va ser una font infinita d'inspiració i origen d'una producció artística d'una riquesa i una varietat excepcionals.
Aquesta exposició proposa al visitant un enfocament pedagògic i alhora estètic, per delectar-se i, a la vegada, ampliar coneixements. El recorregut s'estructura en nou seccions temàtiques amb una evolució lògica: des de la simple percepció material de criatures reals al seu medi natural fins a la transposició i codificació de la seva forma o silueta al pensament egipci, sigui en l'àmbit religiós, funerari o polític.
Es reconstrueix la relació que es va establir entre els homes i els animals, la natura i la cultura a l'antic Egipte, des de l'admiració i la por fins a les construccions simbòliques més sofisticades. Escultures i esteles, vasos i gerres, aquarel•les i pintures murals, cofres i amulets, sarcòfags i mòmies, fins a la glorificació de l'animal en estàtues i esfinxs: més de quatre-centes peces que mostren la importància dels animals a la cultura de l'Egipte antic, en la vida quotidiana, en l'agricultura i en la guerra, en les creences religioses i en els rituals funeraris.

 

Exposició organitzada pel Musée du Louvre-Lens i la Obra Social "la Caixa", amb la participació excepcional del Musée du Louvre


A càrrec de:

Hélène Guichard, cap de conservació del Departament de l'Antic Egipte, Museu del Louvre. Comissària de l'exposició

Organitzat per:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: