Atenció, cervell en construcció

Forma part de: Diàlegs per la ciència


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El desenvolupament del cervell humà no s'atura amb l'edat. La formació de connexions neuronals (sinapsis) i de noves neurones continua en l'edat adulta i fins i tot durant l'envelliment. La connectivitat entre neurones i el seu nombre es modifica en resposta a l'entorn. L'ambient del qual ens envoltem i nosaltres mateixos som, en definitiva, escultors del nostre cervell. Però, a més d'aquesta plasticitat natural del nostre òrgan més preuat, les neurotecnologies i les tècniques d'estimulació cognitiva obren avui nous horitzons i també nous debats sobre els límits ètics del hackeig de cervells sans o malalts.

Mara Dierssen
Doctora en neurobiologia, investigadora del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, on lidera el grup dedicat a la síndrome de Down. És presidenta de la Societat Espanyola de Neurociències. El seu grup estudia patologies mentals que alteren la cognició, la capacitat d'aprendre i memoritzar, tal com passa amb la síndrome de Down; també treballen sobre trastorn de pànic. Ha estat soprano d'òpera barroca i és vocalista del grup From Lost To The River. Impulsa projectes per fomentar la creació artística en persones amb discapacitat intel·lectual.

Pilar Perla Mateo
Llicenciada en filosofia i lletres, secció història de l' art, per la Universitat de Saragossa. Coordina Tercer Milenio, suplement de ciència i tecnologia del diari Heraldo de Aragón, des del 1994. Des del 2013, coordina les Jornades de Divulgació Innovadora D+I. És vicepresidenta de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica i professora convidada del Màster de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra. Coautora i coordinadora del Manual online de comunicació per a investigadors de la Universidad de La Rioja (2011). Premi Tecnalia sobre Investigació i Innovació Tecnològica 2010. El 2005, va rebre el Premi José María Savirón a la Divulgació Científica, en la primera edició.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: