CONFERÈNCIA

Autònoms, compartits i connectats. Preparats per deixar de conduir?

Forma part de: Horizons: Talks & Lectures


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Dimarts 25 d'abril de 2017

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimarts 25 d'abril, a les 19 h

 • Promocions:

  50% de dte. Clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

L'any 2004 tenia lloc la primera competició de cotxes autònoms patrocinada pel govern dels Estats Units al desert de Nevada. El cotxe autònom era un concepte de ciència-ficció, i els prototips només eren capaços de recórrer uns metres sense sortir de la pista. Passen només 10 anys i, gràcies a avenços tecnològics sense precedents, veiem que l'any 2016 els mitjans de comunicació parlen de cotxes autònoms de manera generalitzada: el prototip de Google ha recorregut milions de quilòmetres per autopistes i zones urbanes; Tesla comercialitza vehicles amb conducció semiautònoma. Totes les marques automobilístiques principals treballen en diferents prototips i planegen comercialitzarlos abans de 2020, i governs com els de Nevada i Arizona han aprovat legislació per facilitar aquesta nova indústria. La transformació està en marxa i avança molt més de pressa del que s'esperava.
En paral•lel, el sector del transport i la mobilitat s'està transformant de forma molt ràpida. Serveis de transport compartit com Uber o Blablacar han irromput per sorpresa els últims 6 anys i estan transformant el sector a marxes forçades.
Això és només la punta de l'iceberg: ja es parla de la tercera revolució del transport. Els conceptes clau són, d'una banda, els cotxes autònoms, compartits, connectats i elèctrics (ASCE en les sigles en anglès) i, de l'altra, els serveis de mobilitat com a nova oferta per al transport de viatgers. Els pronòstics indiquen que a les ciutats hi circularan cotxes autònoms i que permetran, a través de la tecnologia, oferir diferents serveis porta a porta a qualsevol hora del dia, de manera que es reduirà el nombre d'accidents o l'espai necessari per circular i emmagatzemar vehicles, fet que suposarà ciutats més segures i habitables.
Tots aquests canvis, com afectaran les ciutats i la seva mobilitat? Com pot una ciutat aprofitar aquests canvis per millorar la qualitat de vida dels ciutadans? Analitzarem els pros i contres d'aquesta transformació, els riscos i les oportunitats que comporta, i ho farem des de diferents perspectives: les institucions responsables de la mobilitat, l'acadèmia i la indústria.


Ponents:
MAR HERSHENSON
Projecte Collider, El disseny urbà per a vehicles autònoms. Fundadora i sòcia directiva de Pear Ventures, Silicon Valley.
LUIS MARTÍN CABIEDES
Conseller de BlaBlaCar, Madrid.


Moderador:
FRANCESC ROBUSTÉ
Becari de "la Caixa" i catedràtic de transport a la UPC.


Altres activitats del cicle "Horizons: Talks & Lectures"
  • CONFERÈNCIA

   El cost de la contaminació a les nostres vides

   Palau Macaya. 11 d'octubre de 2016

   La contaminació que generem té un efecte directe no només sobre el planeta on vivim, sinó també sobre la nostra salut.
   Quinscostos humans i econòmics tenen aquests contaminants? Com podem prevenir les malalties que provoquen?

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
  • CONFERÈNCIA

   Refugiats, Brexit i Trump. Què passarà amb Europa en aquest context?

   Palau Macaya. Dimecres 14 de desembre de 2016

   Javier Solana, president d'ESADEGeo dialogarà amb David Vegara, becari de "la Caixa" i vicepresident d'ESADEGeo sobre el futur incert d'Europa en un context internacional marcat per la crisi dels refugiats, el Brexit i l'elecció de Donald Trump com a nou president dels Estats Units. 

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
Organitzat per:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: