PROJECCIÓ

Bichos, una aventura en miniatura, John Lasseter, Andrew Stanton (1998), 95 min, castellano

Precedit del curt Ocellets, Ralph Eggleston (2000), 3 min


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Bichos, una aventura en miniatura, dir. John Lasseter, Andrew Stanton (1998), 95 min, castellà

La Flik no és una formiga normal. Mentre les seves companyes s'afanyen a aplegar provisions per a l'hivern, la Flik crea, inventa… i "molesta". Cada temporada, un grup de llagostes ataca el formiguer i en saqueja els magatzems. Un dia la Flik decideix anar a la ciutat per buscar ajuda. Allà recluta uns insectes guerrers, que de fet no són ben bé guerrers sinó una troupe circense d'artistes i acròbates. Amb ells s'enfrontarà a l'abús de poder de les llagostes, davant la incredulitat de la colònia a la qual pertany.

Tot i que no és la producció més reconeguda, paradoxalment és una de les millors de Pixar i va obtenir una nominació a l'Oscar per la seva banda sonora, obra de Randy Newman, que va ser guardonat també per la partitura d'A Bug's life als Grammy (un dels premis de música més reconeguts internacionalment).

Davant l'estela d'èxits deixada per Toy Story tres anys bans, el repte amb què s'enfrontava Pixar no era poca cosa. El 1998 (el gener del 1999 a Espanya amb el títol Bichos. Una aventura en miniatura) arribava als cinemes A Bug's life, que, tot i que no va obtenir la repercussió mediàtica de la seva predecessora, sí que va aconseguir continuar avançant en l'ús de la tecnologia per a l'animació. Així, uns dissenys de paisatges molt més complexos, un traç més depurat dels personatges i una harmonia visual més ben establerta són potser les notes més destacades d'aquesta segona producció de l'estudi. Tot això, unit a la comicitat i a un ritme molt àgil en la narració, va aconseguir la unanimitat de crítica i públic.
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: