EXPOSICIÓ

Bosc inundat


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Espai permanent

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dilluns a diumenge i festius de 10 a 20 h
  Horari Especial Nadal
  Els dies 24, 31 de desembre i 5 de gener, horari especial de 10 a 18 h.
  El centre estarà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener.

 • Preu:

  Inclosa en l'entrada al Museu

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Els menors de 16 anys, han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

A l'entrada del bosc trobaràs la informació necessària per aprofitar la visita amb les pistes per saber què mirar i com mirar i així comprendre la complexitat d'un ecosistema com la selva tropical.
Mitjançant il·lustracions i textos manuscrits que emulen un vell quadern de camp d'un naturalista, s'expliquen nocions de l'ecologia de la selva amazònica amb exemples d'alguns organismes que l'habiten. S'exhibeixen, a més, col·leccions de llavors, insectes i peixos procedents del Museu Goeldi de Manaus, un interactiu on podràs escoltar els sons produïts per 20 animals amazònics i un multimèdia amb la informació sobre els animals que viuen a la instal·lació del Bosc inundat, entre altres coses.

Les selves tropicals són un tresor mediambiental i científic. Contenen el 50 % de la biodiversitat del planeta. Són espais extraordinàriament rics, però alhora molt febles, i cal preservar-los. Per mantenir l'equilibri del bosc, cal observar-lo, conèixer-lo i investigar-lo. Amb aquest propòsit, el Bosc inundat et permet endinsar-te en un món ple de sensacions. Si vols veure com s'organitzen les formigues talladores de fulles, sentir piular una Eurypyga, veure nedar els capibares o tocar el tronc d'una hevea, només cal que facis una visita al bosc, que restis en silenci i que obris els ulls.
Al Bosc inundat de CosmoCaixa et pots passejar per sota terra i per una superfície de més de mil metres quadrats, amb zones inundades per l'època de pluges. Hi veuràs ploure cada 15 minuts. En aquest tros de selva amazònica brasilera els éssers vius es reprodueixen i habiten en harmonia: caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals i plantes de colors i formes diversos. Un dels nostres habitants més curiosos és un petit capibara femella nascut al Brasil. Si véns, el podràs conèixer de ben a prop.
No t'ho pots perdre! Sempre hi ha novetats!
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: