CONFERÈNCIA

Cercant la Terra 2.0

Forma part de: Ones gravitacionals, missions espacials, exoplanetes...


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

Dimarts 30 de maig de 2017

 • Adreça:

  Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

 • Horari:

  Dimarts 30 de maig, a les 19 h

 • A càrrec de:

  Ignasi Ribas

 • Durada:

  90 min
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Hi ha altres éssers vius a l'univers? Quant trigarem a trobar altres planetes com el nostre? Com sabrem si estan habitats? Aquestes són preguntes que no deixen indiferent a ningú. El més engrescador és que la ciència està a un pas de poder-hi donar resposta. Amb data d'avui coneixem més de dos mil planetes que orbiten altres estrelles, i la natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que mai no hauríem imaginat. Això ha estat gràcies al desenvolupament de tècniques per aconseguir mesurar la velocitat, la brillantor i la posició de les estrelles amb una precisió exquisida. En aquesta xerrada es farà un repàs dels mètodes que ens permeten descobrir exoplanetes i es descriuran les darreres troballes més espectaculars. També es presentaran les noves missions espacials i projectes, amb especial èmfasi en l'instrument Carmenes, que han de permetre continuar amb aquesta gran revolució científica per arribar a descobrir planetes semblants a la nostra Terra, les Terres 2.0.
A càrrec de:
Ignasi Ribas, investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CISC) i director de l'Observatori Astronòmic del Montsec (IEEC)

 


A càrrec de:

Ignasi Ribas, investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CISC) i director de l'Observatori Astronòmic del Montsec (IEEC)
 

Altres activitats del cicle "Ones gravitacionals, missions espacials, exoplanetes..."
  • CONFERÈNCIA

   La galàxia en un petabyte. La missió Gaia de l'ESA

   CaixaForum Zaragoza. Dimarts 16 de maig de 2017

   La missió Gaia ens permetrà obtenir el mapa en 3D més precís de la nostra galàxia. Observarà tots els objectes celestes fins a una brillantor 400.000 cops menor que la que aprecia l'ull humà a simple vista.

  • 4.00 €
  • Entrades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: