PROJECCIÓ

Buscant en Nemo (Finding Nemo), dir. Andrew Stanton, Lee Unkrich (2003), 100 min, català

Precedit del curt Presto, dir. Doug Sweetland (2008), 5 min

Forma part de: Cinema familiar: Pixar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Buscant en Nemo (Finding Nemo), dir Andrew Stanton, Lee Unkrich (2003), 100 min, català

En Nemo, un peix pallasso de color vermell intens i fill únic d'en Marlin, és aventurer i valent. Tip de la sobreprotecció del seu pare, decideix escapar-se amb els seus amics a mar obert en cerca d'acció. Aquesta aventura el durà a quedar-se atrapat dins la peixera de l'oficina d'un dentista. Mentre ell i els seus nous companys se les enginyen per veure com se'n surten i comencen a ordir un pla, el pare d'en Nemo, en Marlin, inicia l'aventura de buscar el seu fill. Pel camí es troba la Dory, un peix femella optimista de cor generós però amb molt poca memòria amb qui compartirà més d'una peripècia: taurons, xarxes de pesca, balenes, tortugues marines, etc. Aconseguiran trobar en Nemo i treure'l de la peixera?

Aquesta fantàstica odissea subaquàtica va ser considerada una de les millors pel·lícules de l'any 2003, segons l'American Film Institute (AFI), i va aconseguir l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació d'aquell any, a més de rebre altres guardons en diferents festivals.

Encara que Buscant en Nemo va sortir a la llum el 2003, Andrew Stanton, el seu creador, hi va començar a treballar el 1997, de manera que, quan va entrar a producció, a Pixar ja tenien un guió complet del film, cosa poc comuna i poc usual en una pel·lícula d'animació. Com a anècdota, és interessant comentar també que els dissenyadors de producció i els dibuixants van rebre classes de busseig perquè poguessin captar tot l'univers de colors i trets del món subaquàtic, i estudiar millor els esculls de coralls i la vida sota l'aigua.

El personatge de Dory, el peix que no té memòria a curt termini, va tenir tant d'èxit (en la versió original, va posar-li veu la famosa actriu i presentadora Ellen DeGeneres) que ja s'està treballant en la seqüela de la pel·lícula, que aquest cop es titularà Finding Dory (Buscant la Dory) i que està previst que s'estreni el novembre del 2016.


Altres activitats del cicle "Cinema familiar: Pixar"
  • PROJECCIÓ

   Delicatessen per a petits +2

   CaixaForum Barcelona. 20 i 21 de setembre de 2014

   Durada total: 50 min, sense diàlegs

   Petits films de diferents estils, tècniques i procedències, amb protagonistes tan variats com un nen de cartró, una colla d'animals de la selva, un piano i un pop submarins...

  • 4.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   Bichos: Una aventura en miniatura i El joc d'en Geri

   CaixaForum Barcelona. 31 de març de 2015

   El joc d'en Geri (Geri's Game), dir. Jan Pinkava (1998), 5 min

   En un mes de tardor, en un parc solitari, l'ancià Geri es prepara per enfrontar-se al seu rival en una taula jugant als escacs. Ell porta les fitxes blanques, el seu rival les negres…

    

   Bichos. Una aventura en miniatura (A Bug's Life), dir. John Lasseter i Andrew Stanton (1998), 95 min

   En Flik no és una formiga normal. Mentre que les seves companyes s'afanyen reunint provisions per a l'hivern, en Flik crea, inventa… i "molesta". Cada temporada, un grup de llagostes ataca el formiguer i saqueja els seus magatzems. En Flik buscarà a la ciutat uns insectes guerrers (tret que no seran exactament guerrers, sinó que reclutarà una troupe circense d'artistes i acròbates) amb els quals s'enfrontarà a l'abús de poder de les llagostes, davant la incredulitat de la colònia a la qual pertany.

  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: