PROJECCIÓ

Buscant en Nemo (Finding Nemo), dir. Andrew Stanton, Lee Unkrich (2003), 100 min, català

Precedit del curt Presto, dir. Doug Sweetland (2008), 5 min


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Buscant en Nemo (Finding Nemo), dir Andrew Stanton, Lee Unkrich (2003), 100 min, català

En Nemo, un peix pallasso de color vermell intens i fill únic d'en Marlin, és aventurer i valent. Tip de la sobreprotecció del seu pare, decideix escapar-se amb els seus amics a mar obert en cerca d'acció. Aquesta aventura el durà a quedar-se atrapat dins la peixera de l'oficina d'un dentista. Mentre ell i els seus nous companys se les enginyen per veure com se'n surten i comencen a ordir un pla, el pare d'en Nemo, en Marlin, inicia l'aventura de buscar el seu fill. Pel camí es troba la Dory, un peix femella optimista de cor generós però amb molt poca memòria amb qui compartirà més d'una peripècia: taurons, xarxes de pesca, balenes, tortugues marines, etc. Aconseguiran trobar en Nemo i treure'l de la peixera?

Aquesta fantàstica odissea subaquàtica va ser considerada una de les millors pel·lícules de l'any 2003, segons l'American Film Institute (AFI), i va aconseguir l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació d'aquell any, a més de rebre altres guardons en diferents festivals.

Encara que Buscant en Nemo va sortir a la llum el 2003, Andrew Stanton, el seu creador, hi va començar a treballar el 1997, de manera que, quan va entrar a producció, a Pixar ja tenien un guió complet del film, cosa poc comuna i poc usual en una pel·lícula d'animació. Com a anècdota, és interessant comentar també que els dissenyadors de producció i els dibuixants van rebre classes de busseig perquè poguessin captar tot l'univers de colors i trets del món subaquàtic, i estudiar millor els esculls de coralls i la vida sota l'aigua.

El personatge de Dory, el peix que no té memòria a curt termini, va tenir tant d'èxit (en la versió original, va posar-li veu la famosa actriu i presentadora Ellen DeGeneres) que ja s'està treballant en la seqüela de la pel·lícula, que aquest cop es titularà Finding Dory (Buscant la Dory) i que està previst que s'estreni el novembre del 2016.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: