EXPOSICIÓ

Cambodja

Terra d'esperança


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Cambodja és un petit país del sud-est asiàtic el passat recent del qual està marcat per la tragèdia. Després de tres dècades de conflictes, en l'actualitat és un dels països més afectats per les mines antipersona. Avui, instaurada la pau, Cambodja mira cap a endavant, i malgrat tants anys de dolor i patiment s'hi treballa per construir un futur millor.

A través de les fotografies de Gervasio Sánchez (premi de periodisme Rei d'Espanya 2009) i els documentals d'Oriol Gispert, l'exposició pretén contribuir a un millor coneixement de la realitat en la qual viuen els cambodjans. Aquests documents, que es presenten per primera vegada en aquesta mostra, reflecteixen des de molt a prop la vida quotidiana dels cambodjans.


Àmbits

MINES, SEMBRA DE DOLOR
Un 40% del territori de Cambodja està afectat per les mines, situació que frena el desenvolupament del país. Els estudis més optimistes parlen d'entre quatre i sis milions de mines encara sense desactivar, és a dir, una per cada tres habitants.

ARRÒS, CAMPS DE VIDA
El 80% dels cambodjans viuen en zones rurals. L'arròs, com en molts països asiàtics, és el principal cereal de cultiu. Tanta és la seva importància que, en la llengua jemer, els cambodjans expressen "menjar arròs" per designar el nostre genèric "menjar".
CONSTRUINT CAMINS
En el context favorable del sud-est asiàtic, el creixement econòmic de Cambodja és avui dia un fet real i esperançador. El 38% de la població és menor de 15 anys i això, indubtablement, pot significar un gran impuls per al futur, un gran salt cap a endavant.

El programa de Cooperació Internacional

El programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social "la Caixa" se suma, des del 1997, al compromís solidari de contribuir a eradicar la pobresa mitjançant la promoció i el suport del desenvolupament socioeconòmic sostenible de les poblacions més vulnerables d'Àfrica, Àsia i l'Amèrica Llatina.

Des de l'any 2000 el programa col•labora en diversos projectes a Cambodja dirigits a la rehabilitació de persones afectades per mines i per poliomielitis, el "desminatge" del país i el desenvolupament socioeconòmic a l'àrea rural.
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: