Carretera d'anada però sense tornada a l'Àfrica


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

L'Àfrica és un continent amb 55 països, mil milions de persones i multiplicitat de mons, ètnies, veus i cultures. Tan rica com això. I té una força tan intensa que difícilment es pot abastar amb quatre tòpics, com acostumem a fer els mitjans occidentals. Una vegada que has trepitjat el continent a la part negra, és a dir, l'Àfrica subsahariana, serà difícil que oblidis. Una vegada que hi has anat i hi has viscut, ja no hi ha volta enrere. L'Àfrica començarà a ser una presència constant per a tu.
Lola Huete. Nascuda en un poble de Toledo a mitjan anys seixanta, de família emigrant cap a la ciutat als setanta, va acabar instal·lada a Alcalá de Henares (Madrid), on es va submergir en el món de la ràdio independent i va treballar durant anys com a guia de turisme. Viatgera empedreïda per tot el món, es va llicenciar en Psicologia el 1987, va arribar a Berlín uns dies abans de la caiguda del Mur (novembre del 1989) i va tornar per fer el màster de Periodisme de la Universitat Autònoma de Madrid / El País el 1992. Reportera fixa del diari El País des d'aleshores, ha passat per diferents seccions i suplements culturals. Des de l'any 2002 és redactora d'El País Semanal, on fa reportatges i entrevistes sobre temes socioculturals. Les persones que pateixen pobresa i explotació (nenes obligades a prostituir-se a Cambodja; minories ètniques, com els pigmeus, a l'Àfrica; situació de les dones preses a Espanya; estat de la infància al món…) i aquells altres capaços d'oferir ajuda i de superar sense immutar-se les dificultats en les quals viuen en qualsevol racó del món (gitanos romans, xaverians a Sierra Leone…) són protagonistes de molts dels seus textos. El 2011 va posar en marxa el blog África no es un país, a la secció d'Internacional del diari, en un intent d'acostar fins aquí tot el que s'ignora del continent.


A càrrec de:

Lola Huete Machado, periodista d'El País, coordinadora de Planeta Futuro, redactora d'El País Semanal i fundadora del blog África no es un país.

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: