PROJECCIÓ

Que hi ha algú? Planetari 3D

Activitats d'estiu


Horaris i ubicacions

Tancar

Del 29 de junio al 29 de juliol del 2016

 • Horari:

  De dilluns a divendres, a les 13 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

 • Preu:

  1 €/infant
  1 € entrada al Museu/infant

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Activitat recomanada per a grups de 8 a 12 anys

Pestañas principales

El 6 d'octubre de 1995 passarà a la història de l'astronomia com el dia en què es va anunciar el descobriment del primer planeta en òrbita al voltant d'una altra estrella similar al nostre Sol. De llavors ençà, el nombre de planetes extrasolars coneguts no ha parat d'augmentar, i una vegada més, l'Univers ens ha sorprès per la seva extraordinària riquesa. Hem descobert mons similars als del nostre sistema solar, però també altres de tan exòtics que desafien la nostra imaginació: planetes circumbinaris, Júpiters calents, planetes ctònics o Superterres, han passat en pocs anys a poblar la nostra galàxia, fet que ens torna a demostrar que la realitat sempre supera la ficció. La recerca en aquest camp avança a una velocitat vertiginosa, fins al punt que ens trobem ja ben a prop del que pot ser un dels descobriments més transcendentals de la humanitat: el descobriment d'un altre planeta similar a la nostra Terra.

En aquest programa del Planetari en 3D, viatjaràs per l'espai a la recerca de planetes en òrbita d'altres estrelles: els exoplanetes. Esbrinaràs les tècniques dels astrònoms per detectar aquests astres llunyans; de la mà del simulador astronòmic del Planetari visitaràs mons que semblen sortits de la fantasia dels escriptors de ciència-ficció més agosarats; gaudiràs d'escenes espectaculars, i contemplaràs, sense moure't de la butaca, com s'estructura a gran escala aquest meravellós Univers en el qual vivim.
Programa en 3D, produït per CosmoCaixa i que té l'assessorament de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya.

Vine al Planetari a explorar les profunditats de l'espai i descobreix els secrets fascinants que s'amaguen a l'última frontera! 


Recursos multimèdia
Activitats Educatives Estiu 2016 CXF Barcelona i CosmoCaixa ( PDF 750,40 kB )

Activitats Educatives d'Estiu 2016 CXF Barcelona i CosmoCaixa

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: