CONFERÈNCIA

Ciència ciutadana i complexitat: com la participació ciutadana pot formar part d'una recerca?

Forma part de: Explorant les fronteres entre els sabers X


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Palma 

Dimecres 31 de maig de 2017

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  Dimecres 31 de maig, a les 19 h

 • Durada:

  1 h
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

La ciència ciutadana és una pràctica emergent que inclou la participació del no expert en el desenvolupament d'una recerca científica. Són reconegudes a escala internacional les importants aportacions ciutadanes en projectes participatius a l'hora de classificar galàxies, aportar dades sobre espècies vegetals o resoldre estructures moleculars de proteïnes i virus. Quin paper té la intel·ligència col·lectiva en la resolució de problemes en ciència? Com hi podem contribuir com a simples amateurs o curiosos? Què ens pot aportar participar-hi i com canvia el projecte de recerca amb la nostra participació? És més, podem fer el mateix en tots els àmbits d'interès per les ciències de la complexitat? De quina manera? Discutirem tots aquestes aspectes i més per donar una visió àmplia sobre una ciència més participada que sovint persegueix un impacte social immediat.
Josep Perelló
Doctor en Física per la Universitat de Barcelona, professor del Departament de Física Fonamental de la UB i membre del comitè directiu de Complexitat.cat. Ha estat estudiant els mercats financers des d'una perspectiva dels sistemes complexos. Ha concebut OpenSystems-UB, un grup de recerca que dirigeix la investigació científica basada en la participació ciutadana i les pràctiques artístiques. 
 

A càrrec de:

Josep Perelló

Altres activitats del cicle "Explorant les fronteres entre els sabers X"
  • CONFERÈNCIA

   Tots a l'una: sincronització en la naturalesa
   Hi ha molts casos de sincronització a la societat, però també a la matèria inerta, i tenen conseqüències importants en àmbits tan diferents com les telecomunicacions, les infeccions hospitalàries i el comportament del nostre cervell.
    
  • CONFERÈNCIA

   Gens i genealogies humanes
   Com és d'important el nostre llegat genètic? Fins a quin punt ens condiciona? Revisarem dades de les nostres característiques culturals i biològiques, per comprendre com hi apareixen algunes regularitats i desfer alguns mites sobre la rellevància de l'herència.
    
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: