CONFERÈNCIA

Ciència i cuina. 50 preguntes obertes al públic

Forma part de: Comprendre per crear


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimecres 5 d'abril de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 5 d'abril, a les 19 h

 • Durada:

  90 min.
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

El 2007 Ferran Adrià va participar com a convidat estrella a la fira d'art contemporani Documenta-12 de Kassel, i pocs mesos després la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona el va proposar com a doctor honoris causa. Artista o científic? És coherent, tot plegat? Com la ciència ha ajudat la cuina? I a l'inrevés? Caldria que els cuiners sabessin ciència? Ajuda la ciència a fomentar la creativitat a la cuina? És compatible la nova cuina avançada amb una alimentació saludable? O, dit més dràsticament, mengem química?

Mitjançant un format de dues introduccions breus seguides d'un diàleg obert amb els assistents, els ponents, Ferran Adrià i Claudi Mans, donaran resposta a les preguntes anteriors i a les que el públic formuli.

Ferran Adrià, el Bullifoundation.

Claudi Mans, professor emèrit de la Facultat de Química de la UB, s'ha dedicat a la divulgació científica, molt especialment a la relació entre ciència i cuina i alimentació.


Altres activitats del cicle "Comprendre per crear"
  • CONFERÈNCIA

   Descodificant el genoma de la cuina

   CosmoCaixa Barcelona. Dijous 2 de març de 2017

   El "mètode Sapiens" com una forma d'aproximació al coneixement de l'evolució i la diacronia del procés d'alimentar-nos, tot valorant la seva contribució en l'evolució social dels grups humans i les civilitzacions.
   Un diàleg per posar de manifest com l'evolució social, les matèries primeres, les tècniques alimentaries, el coneixement, el pensament i la consciència humana constitueixen el progrés de la humanitat.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat

   CosmoCaixa Barcelona. Dimecres 26 d'abril de 2017

   Què és la innovació, en un sentit ampli? Què s'hauria de tenir en compte quan es parla d'innovació educativa? On rau la seva complexitat?
   Una conversa en què, des de diferents òptiques, es discutirà sobre creativitat, innovació i models d'aprenentatge.

  • 4.00 €
  • Entrades
Activitats relacionades
  • EXPOSICIÓ

   Sapiens. Comprendre per crear

   CosmoCaixa Barcelona. Fins el 4 de juny de 2017

   Cosmocaixa ens ofereix una nova oportunitat per experimentar, aquesta vegada sota el guiatge del gran Ferran Adrià juntament amb el seu equip de elBulliLab. L'exposició "Sapiens. Comprendre per crear" ens farà reflexionar sobre l'aparent simplicitat de l'elaboració del pa amb tomàquet i ens mostrarà, després d'aplicar-hi una metodologia sistemàtica, com podem arribar a uns resultats sorprenents i innovadors.

   La metodologia Sapiens, aplicada a l'estudi de la restauració gastronòmica, mira d'entendre els processos que hi intervenen i veure la forma en què se n'ordenen els elements constitutius: què entenem per ingredient?, quin és la diferència entre tècnica i tecnologia?, etc.

   No obstant això, Sapiens no es queda en el món de la gastronomia. Va molt més allà: Permet analitzar, ordenar i, en conseqüència, comprendre tot procés creatiu, de manera que es pugui aplicar a qualsevol àmbit.

   Quin paper té el pa amb tomàquet a Sapiens?
   La mostra expositiva parteix d'un exemple de la cuina mediterrània, i aparentment simple, com és el pa amb tomàquet per abordar la realitat complexa i plural del seu procés.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: