CONFERÈNCIA

Ciència i cuina. 50 preguntes obertes al públic

Forma part de: Comprendre per crear


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimecres 5 d'abril de 2017

  • Adreça:

    Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

  • Horari:

    Dimecres 5 d'abril, a les 19 h

  • Durada:

    90 min.
  • Promocions:

    50 % de dte. clients CaixaBank

  • Reserves:

Pestañas principales

El 2007 Ferran Adrià va participar com a convidat estrella a la fira d'art contemporani Documenta-12 de Kassel, i pocs mesos després la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona el va proposar com a doctor honoris causa. Artista o científic? És coherent, tot plegat? Com la ciència ha ajudat la cuina? I a l'inrevés? Caldria que els cuiners sabessin ciència? Ajuda la ciència a fomentar la creativitat a la cuina? És compatible la nova cuina avançada amb una alimentació saludable? O, dit més dràsticament, mengem química?

Mitjançant un format de dues introduccions breus seguides d'un diàleg obert amb els assistents, els ponents, Ferran Adrià i Claudi Mans, donaran resposta a les preguntes anteriors i a les que el públic formuli.

Ferran Adrià, el Bullifoundation.

Claudi Mans, professor emèrit de la Facultat de Química de la UB, s'ha dedicat a la divulgació científica, molt especialment a la relació entre ciència i cuina i alimentació.


Altres activitats del cicle "Comprendre per crear"
    • CONFERÈNCIA

      Descodificant el genoma de la cuina

      CosmoCaixa Barcelona. Dijous 2 de març de 2017

      El "mètode Sapiens" com una forma d'aproximació al coneixement de l'evolució i la diacronia del procés d'alimentar-nos, tot valorant la seva contribució en l'evolució social dels grups humans i les civilitzacions.
      Un diàleg per posar de manifest com l'evolució social, les matèries primeres, les tècniques alimentaries, el coneixement, el pensament i la consciència humana constitueixen el progrés de la humanitat.

       

    • 4.00 €
    • Entrades
    • CONFERÈNCIA

      Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat

      CosmoCaixa Barcelona. Dimecres 26 d'abril de 2017

      Què és la innovació, en un sentit ampli? Què s'hauria de tenir en compte quan es parla d'innovació educativa? On rau la seva complexitat?
      Una conversa en què, des de diferents òptiques, es discutirà sobre creativitat, innovació i models d'aprenentatge.

    • 4.00 €
    • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: