Ciutat i natura. On són les fronteres?


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La transformació accelerada de l'entorn ha provocat, en molts casos, un excés d'asfalt i una desnaturalització que, ara, miren de revertir-se tant en els processos de remodelació de les ciutats desenvolupades com en les noves urbanitzacions en ciutats dels països en vies de desenvolupament, tant pel que fa a l'ocupació del territori com als edificis. És un nou paradigma que s'està consolidant en els darrers anys, amb façanes i terrats verds, amb més presència de la natura, en un retorn a entorns més amables i verds que, a més de fer-nos la vida més agradable, té repercussions funcionalment positives sobre la nostra salut física i psicològica.

A Ecotendències CosmoCaixa, a partir de l'anàlisi d'un projecte concret que estigui en curs o bé sigui recent, es proposa respondre a preguntes generals:

Són les ciutats el millor entorn on viure? Han de continuar creixent les ciutats? Com ens afecta viure en grans concentracions urbanes, amb una alta contaminació atmosfèrica i acústica? Com ha evolucionat la nostra salut ambiental?

I debatre sobre aspectes com:

  • Límits de la urbanització
  • Models de creixement i remodelació, cap a ciutats més amables i verdes
  • Compatibilització de la sensació de viure ""entre la natura"" sense renunciar als avantatges i serveis de l'entorn urbà
  • Com ho abordem en un país mediterrani?
  • Hem de portar la natura a la ciutat?
  • Hem de preservar les àrees productives metropolitanes com el Delta del Llobregat?
  • Aprenentatges: experiències internacionals i locals replicables i errors que s'han produït en projectes actuals

 

Ponents

Vicente Guallart: Arquitecte en Cap de l'Ajuntament de Barcelona

Olivier Philippe: Agence Ter Paysagistes Urbanistes

 

Moderador

Josep Maria Mallarach: Membre de la Comissió mundial d'àrees protegides i de la Comissió de polítiques ambientals d'UICN

 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: