Cicle

A time to live and a time to die

Cicle de cinema xinès


Pestañas principales

Les cinc pel·lícules que es presenten són algunes de les més representatives en l'àmbit de la producció cinematogràfica independent en xinès, que des de l'any 2000 fins al present ha experimentat un creixement considerable. S'ha tractat així mateix de presentar els tres vessants habituals en les quals la indústria del cinema en xinès es reparteix, entre la Xina Continental (Chen Kaige, Zhang Yimou i Jia Zhangke), Hong Kong (Wong Kar wai) i Taiwan (Hou Hsiao-Hsien). Els cinc directors són l'expressió d'una manera d'entendre i fer cinema que arriba a les nostres pantalles esporàdicament, malgrat circular pels principals festivals de cinema internacionals i d'haver rebut el corresponent reconeixement.

Els cinc títols s'han reunit pel seu valor semàntic, amb la intenció de propiciar claus per entendre el cinema de les noves generacions, realitzat a Xina en els últims quinze anys. Comèdia, sàtira política, temes de la vida quotidiana i fins i tot esotèrics diversifiquen una producció unida entre si pel canvi de paradigma previst en el seu rebuig als models anteriors, que van caracteritzar la tradició social-realista fins als anys 80. 

Cicle comissariat per Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Asia i Directora del Casa Asia Film Week