Cicle

Descobrint el Cosmos

Descobrint el Cosmos


Pestañas principales

L'univers sempre ha estat un misteri, i tot i que en sabem moltes coses, encara en queda molt per descobrir...
Et proposem un curs de set sessions per a aficionats a la ciència en el qual investigadors i divulgadors t'oferiran una aproximació actualitzada a alguns temes d'astronomia. Inclou, a més, una observació astronòmica per gaudir del cel nocturn.

"Planetes extrasolars". Una guia pels exoplanetes, amb Agustín Sánchez, professor de Ciències Planetàries de la Universitat del País Basc.

"Física dels forats negres". Les lleis d'aquest fenomen còsmic, amb Telmo Fernández, sotsdirector del Planetari de Madrid.

"Astronomia per entendre l'univers". La llum i l'observació, amb Jaime Zamorano Calvo, professor del Departament d'Astrofísica i Ciències de l'Atmosfera de la Universitat Complutense.

"Cap a una ‘teoria del tot'?". La unificació de totes les lleis de la física, amb Benjamín Montesinos Comino, del Centre d'Astrobiologia (CAB, CSIC-INTA).

"Cosmologia: origen i evolució de l'univers". Del big bang a un futur incert, amb José Miguel Mas Hesse, director del Centre d'Astrobiologia, CSIC-INTA.

"Gaudint i vigilant el cel". El paper dels astrònoms no professionals, amb José Ripero i Diego Rodríguez, del Centre Astronòmic d'Àvila.

"Observació astronòmica del cel profund". Una nit d'estrelles a l'aire lliure, amb el Centre Astronòmic d'Àvila.


Drets d'inscripció: 30 €
El preu inclou totes les activitats del curs, tret del transport de la nit d'observació a la serra de Madrid