Cicle

Estem tenint èxit amb les joves generacions de la nova immigració?


Pestañas principales

Des de la Fundació ACSAR volem abordar la realitat de les persones d'origen immigrant al nostre país, posant el focus en les trajectòries i en com estan vivint el procés d'integració els joves immigrants, fills d'immigrants o també anomenats de la segona generació. Aquest cicle, coorganitzat amb la Fundació Bancària "la Caixa", té la voluntat de posar llum a la realitat dels joves d'origen divers a la ciutat de Barcelona, a Catalunya i a l'Estat espanyol, com també analitzar les polítiques que s'estan aplicant en aquest àmbit i fer-hi propostes de millora.

El cicle abordarà la integració dels fills d'immigrants amb el debat col·loqui entre Rosa Aparicio (coautora de l'estudi Créixer a Espanya. La integració dels fills immigrants) i Xavier Martínez-Celorrio (coautor de l'estudi Trajectòries socials i integració dels joves nouvinguts a Catalunya) mitjançant la confrontació d'idees i de resultats entre tots dos ponents.

D'altra banda, el cicle també abordarà les trajectòries dels joves immigrants amb la presentació de l'estudi dirigit per Ricard Zapata (GRITIM de la UPF) Trajectòries de joves d'origen divers a Barcelona. Explorant tendències i patrons i el debat posterior entre diferents agents. L'estudi aprofundeix en la realitat d'aquests joves i fa un seguit de propostes per millorar-ne la situació i desenvolupar polítiques públiques sobre aquest tema. 


Activitats del cicle