Cicle

Gaudir de l'art


Pestañas principales

Com en les edicions anteriors del cicle Gaudir de l'art, les obres seleccionades seran el punt de partida per conèixer-ne els autors, i també l'inici d'un recorregut cap a temes més generals que permetin anar d'allò particular a allò general, abordant qüestions que traspassen l'àmbit mateix de les obres i s'organitzen al voltant de problemes i qüestionaments compartits.
Una nova oportunitat per pensar sobre l'art amb Estrella de Diego, i, és clar, una invitació per gaudir-ne.

 


Activitats del cicle
  • CONFERÈNCIA

   Jean-Auguste-Dominique Ingres: La petita banyista (1826)

   Ingres és un pintor conegut sobretot per les pintures d'harems, on es mostren certs somnis d'aquell orientalisme que es construeix des d'Occident. Aquesta pintura serà l'excusa perfecta per acostar-se a la seva producció i a tota una tradició d'harems i banyistes que conduiran fins a Picasso.

  • CONFERÈNCIA

   Henri Fantin-Latour: Préssecs (1869)

   Per què hi ha gèneres que sembla que se situen per sota d'altres, com és el cas de les natures mortes? Prenent com a punt de partida aquesta obra, ens centrarem en fortuna crítica del gènere i les seves noves claus de lectura.

  • CONFERÈNCIA

   Georgia O'Keeffe: Pattern of Leaves (1926)

   A Georgia O'Keeffe, poder la pintora nord-americana més famosa del segle XX, la molestava la manera en què els crítics veien a la seva obra corporeïtats que requerien ser cobertes. Què pintava en realitat aquesta pintora? Quina era la seva recerca en el camí de la Modernitat dels Estats Units?