Cicle

Mediterrani. Cuina i ciència


Pestañas principales

"La mediterrània és una zona emblemàtica per la seva cultura i també per la seva dieta.
La cuina mediterrània és una forma d'aprenentatge de la ciència i la millor metodologia és la participació de forma experimental a través de tallers."


 


Activitats del cicle
    • CONFERÈNCIA

      Les textures de l'oli d'oliva

      CaixaForum Tarragona. Dijous 20 d'abril de 2017

      Un dels productes que marca la dieta mediterrània és l'oli d'oliva. En el taller es podran fer diferents elaboracions amb l'oli d'oliva com a protagonista: vinagretes, olives esferificades i flam d'oli, i podràs tastar les elaboracions.

    • 4.00 €
    • Entrades
    • CONFERÈNCIA

      Fruita seca, les escumes i la cuina mediterrània

      CaixaForum Tarragona. Jueves 27 d'abril de 2017

      Per a les escumes amb sifó, habitualment es fa servir com a gas l'òxid de dinitrogen. Les escumes produïdes amb un braç triturador reben el nom d'"aires", i s'explicarà la seva estabilitat.
      Finalment, es farà una picada com a element d'identificació de la cuina catalana.

       

    • 4.00 €
    • Entrades
    • CONFERÈNCIA

      Les conserves a la Mediterrània

      CaixaForum Tarragona. Dijous 4 de maig de 2017

      Es planteja un recorregut per la conservació a la mediterrània, del garum romà a les conserves actuals, a través de la sal, l'acidesa i altres elements.
       
       
    • 4.00 €
    • Entrades