Cicle

Tardes Cinetífiques


Pestañas principales

El gènere cinematogràfic de ciència-ficció agafa els arguments d'especulacions, de vegades força escabellades, sobre descobriments, invents, avenços tecnològics o fenòmens imaginaris que moltes vegades exploren qüestions filosòfiques i morals força profundes com ara la llibertat, la percepció del nostre propi jo i els límits del coneixement i la seva aplicabilitat. La veritat és que molts avenços científics i tecnològics, abans de fer-se realitat, va ser reinterpretats i imaginats a la pantalla amb grans dosis d'inventiva i creativitat.

 

En aquest cicle de conferències divulgatives comprovarem com avui dia al gènere cinematogràfic s'uneix el fenomen de les sèries de televisió i com porten al límit temes científics de gran actualitat com la intel·ligència artificial, la biomedicina, la neurociència, els avenços en nanotecnologia i un tema clàssic que persisteix: els viatges en el temps.


Activitats del cicle
  • La genética en el cine: mutantes, clones y superhéroes

   CaixaForum Sevilla. Martes 27 de noviembre de 2018

   En la charla mostraremos numerosos ejemplos de cómo los desarrollos de la genética se han utilizado en muchas películas como fuente de inspiración, y lo compararemos con la situación actual.

  • 4.00 €
  • Del científic boig a la vida a Mart

   CaixaForum Tarragona. Dimecres 3 d'octubre de 2018

   En aquesta xerrada parlarem del cinema de ciència-ficció com a generador d'opinió i coneixement tecnocientífic, i veuràs les conseqüències encertades i errònies que això comporta.

  • 4.00 €