Cicle

Transformar l'Economia Combatent el Canvi Climàtic


Pestañas principales

Consulta tot el programa aquí.

El canvi climàtic constitueix avui probablement el desafiament global més gran al qual ens enfrontem. Les conseqüències de l'increment de les temperatures del planeta, que tenen la seva causa en l'acció humana, són de tal magnitud i amb unes conseqüències que van més enllà de la salut dels ecosistemes i que poden generar greus impactes socials i ambientals.
La Cimera de París del 2015, que va culminar amb l'acord polític més gran assolit mai en matèria climàtica, va mostrar el camí de les accions necessàries en l'horitzó del 2030 i 2050 per revertir la situació actual i assolir un nivell d'equilibri del planeta. La manca de concreció de les accions necessàries per assolir els objectius per part dels països signants i els canvis polítics en algun dels països que són grans emissors generen dubtes profunds i afegeixen incerteses a un futur que no serà fàcil.
Comprendre la complexitat dels reptes als quals hem de fer front, les seves implicacions climàtiques, energètiques o econòmiques i el paper que, en aquest sentit, les ciutats poden exercir sembla avui més necessari i actual que mai.
Els recursos naturals són finits i hem de trobar una manera econòmicament, socialment i ambientalment sostenible d'utilitzar-los. El model econòmic actual es basa a disposar de grans quantitats d'energia i de recursos barats i de fàcil accés, però està arribant ja al límit de la seva capacitat física, amb unes conseqüències insuportables.
Ha arribat el moment de transformar la nostra economia i l'enfocament lineal d'extreure, usar i llençar ha de donar pas urgentment a un nou model econòmic més racional, que preservi el capital natural i faci la nostra economia més competitiva i sostenible. L'economia circular proporciona múltiples mecanismes de creació de valor no vinculats al consum de recursos finits i és un motor potencial per a la innovació i la creació de valor i ocupació.

Aquests són alguns dels temes que abordarem en aquest cicle de quatre conferències organitzat per l'Oficina del Club de Roma a Barcelona, conjuntament amb l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Fòrum Ambiental.


Activitats del cicle
  • El canvi climàtic i les seves conseqüències

   Palau Macaya. Dimarts 9 de maig de 2017

   Quin és el paper de les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic? Cada vegada més conscients dels efectes del canvi climàtic, reflexionarem sobre els impactes derivats de l'acció de l'home en aquest aspecte i analitzarem en quina mesura el paper de les ciutats pot ser determinant per combatre aquesta problemàtica.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí