CONFERÈNCIA

Com es l'Univers?


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Amb els ulls percebem una quantitat molt petita d'informació sobre el cosmos, però gràcies a la tecnologia hem aconseguit observar l'Univers des de perspectives molt diferents. L'Univers és tal com el percebem?
La física teòrica ens proposa hipòtesis, però gràcies a l'observació podem anar comprovant o refutant aquestes teories. Quina tecnologia fem servir? Quin tipus d'informació aconseguim? Quines noves tecnologies necessitarem per aconseguir nova informació?

Rafael Rebolo, director de l'Instituto de Astrofísica de Canarias, serà entrevistat per José Manuel Nieves, responsable de ciència i tecnologia del diari ABC.

Rafael Rebolo López
Llicenciat en Ciències físiques per la Universitat de Granada i doctorat amb premi extraordinari per la Universitat de la Laguna, actualment és el director de l'Instituto de Astrofísica de Canarias i professor d'investigació associat al Max Planck Institute for Astronomy, Heidelberg.
Anteriorment va ser científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques i coordinador de la Divisió Científica de l'IAC.
Ha rebut nombroses distincions acadèmiques: Premi Iberdrola de Ciència i Tecnologia, Premi Jaume I d'Investigació, Premi Canàries d'Investigació i Innovació, Medalla d'Or de la Fundación Cabrerizo, acadèmic corresponent a la Real Academia de Ciencias de España, doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de Cartagena, acadèmic d'honor de l'Academia de Ciencias de la Región de Murcia.
Pertany a nombrosos comitès científics i societats, com ara: Unió Astronòmica Internacional (IAU), Sociedad Española de Astronomía (SEA), Real Sociedad Española de Física (RSEF), Max Planck Society, Board of the European Association for Research in Astronomy, Board of the European Coordination Network for Optical and Infrared Astronomy, Board Association of Universities for Research in Astronomy.
I membre de quadres editorials d'Astronomische Nachrichten, Memorie of the Italian Astronomical Society i Revista de la Sociedad Española de Astronomía.
És investigador principal de més de 15 projectes dels Plans Nacionals d'I+D+i Promoció del Coneixement, Investigació Espacial, Astronomia i Astrofísica i European Union Framework Programmes.
Així mateix, és investigador principal o coinvestigador en més de 200 propostes aprovades per utilitzar grans instal•lacions telescòpiques, incloent-hi els telescopis de més diàmetre d'arreu del món.
Director científic del Programa IAC Centro de Excelencia Severo Ochoa.

José Manuel Nieves
Durant més de trenta anys ha treballat en diverses sessions informatives del rotatiu ABC, amb responsabilitat sobre diferents equips de redacció des del 1988. Actualment és el responsable de la secció de ciència i tecnologia. Ha publicat centenars d'articles i reportatges sobre tecnologia, ciència, investigació i informàtica, publicats a l'ABC i a Blanco y Negro. Va ser creador i cap de redacció del primer suplement d'un diari espanyol dedicat íntegrament a les tecnologies de la informació, internet, telecomunicacions i informàtica i responsable de l'edició digital del diari ABC, on actualment dirigeix la secció ‘‘Ciencia y futuro''.
 

 


A càrrec de:

Rafael Rebolo, director de l'Instituto de Astrofísica de Canarias, serà entrevistat per José Manuel Nieves, responsable de ciència i tecnologia del diari ABC.

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: