Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat

Forma part de: Comprendre per crear


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimecres 26 d'abril de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 26 d'abril, a les 19 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

L'actual model educatiu està experimentant una gran transformació, tant pel que fa als plantejaments conceptuals com metodològics. Cercar l'arrel dels problemes actuals i la capacitat de solucionar-los a partir de coneixements multidisciplinaris està cada vegada més present a les aules i orienta nous plantejaments educatius.
Però, què és la innovació? Què s'hauria de tenir en compte quan es parla d'innovació educativa? On rau la seva complexitat?
El coneixement que la neurociència aporta sobre el funcionament del cervell i l'aprenentatge esdevé una eina molt valuosa en el coneixement sobre com s'aprèn, i aporta, alhora, algunes claus per fonamentar el debat pedagògic i social sobre quin és l'ambient i les estratègies més adequades per afavorir els aprenentatges individuals i col·lectius.
Una conversa en què, des de diferents òptiques, es discutirà sobre creativitat, innovació i models d'aprenentatge.
Ponents:
Ferran Adrià, el Bullifoundation.

Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d'Escola Nova 21, programa impulsat pel Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC, eduCaixa i la Diputació de Barcelona. És doctor en Ciència Política, màster en Ciències Socials, diplomat en Alta Direcció d'Empreses i llicenciat en Filosofia i en Periodisme. Ha estat director de la Barcelona Graduate School of Economics, Research Fellow a la Universitat de Cambridge i Visiting Scholar a la New York University.

David Bueno, doctor en Biologia i professor de Genètica de la Universitat de Barcelona. Ha treballat a la Universitat d'Oxford i ha fet estades a la Universitat d'Innsbruck i al Laboratori Europeu de Biologia Molecular de Heidelberg. La seva recerca està centrada en el desenvolupament del sistema nerviós i en la relació que té la formació del cervell amb el comportament, incloent-hi els processos d'aprenentatge. Divulgador sobre neurociència i educació, ha escrit quinze llibres d'assaig i més cinc-cents articles en diaris i revistes.

 


Altres activitats del cicle "Comprendre per crear"
  • Descodificant el genoma de la cuina

   CosmoCaixa Barcelona. Dijous 2 de març de 2017

   El "mètode Sapiens" com una forma d'aproximació al coneixement de l'evolució i la diacronia del procés d'alimentar-nos, tot valorant la seva contribució en l'evolució social dels grups humans i les civilitzacions.
   Un diàleg per posar de manifest com l'evolució social, les matèries primeres, les tècniques alimentaries, el coneixement, el pensament i la consciència humana constitueixen el progrés de la humanitat.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: