CONCERT

Ben Frost


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Ben Frost és un músic, compositor i productor nascut a Melbourne, Austràlia, i establert actualment a Reykjavík, on es va mudar el 2005 i va començar a treballar amb Valgeir Sigurðsson i Nico Muhly, amb els quals va formar el col·lectiu i segell discogràfic Bedroom Community.
Ben Frost torna a Barcelona a presentar en directe el seu aclamat disc Aurora (2014), un disc que s'ha situat a la part més alta de les llistes del millor de l'any.
Va editar el seu primer àlbum a Austràlia, Steel Wound (2003), però va ser amb l'edició de Theory of Machines (2007), editat per Bedroom Comunity, quan es va donar a conèixer a escala mundial. Aquest disc es considera avui dia el disc més representatiu del dark ambient. Dos anys després va arribar el visceral i fosc By the Throat (2009). El seu treball es podria definir com la unió entre l'art sonor i la música electroacústica, que va canviant de forma amb un poder físic contundent i melodies envoltants. Minimalisme concentrat que trenca amb drones, post-punk, black metal i noise.
El 2010 va ser triat personalment per Brian Eno com a part del programa Rolex Mentor and Protegé. Ben Frost col·labora habitualment amb altres artistes com ara Tim Hecker o Swans. Ha participat en bandes sonores per a dansa i cinema. Destaca una banda sonora alternativa del clàssic de cinema de ciència-ficció Solaris, que va ser comissariada i presentada pel prestigiós Festival Unsound de Cracòvia. El 2013 va estrenar la seva primera òpera, que va suposar també el seu debut com a director.
Frost posseeix una ment inquieta i privilegiada que l'ha convertit en una figura clau de l'experimentació actual.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: