PROJECCIÓ

Conejo a la berlinesa (Królik po berlinsku)


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Documental // Polònia/Alemanya // 48 min // 2010 // Director i guionistes: Bartosz Konopka, Mateusz Romaszkan, Piotr Rosolowski i Anna Wyda

 

Una història del mur de Berlín des d'una perspectiva insòlita: els conills que van viure a l'espai entre les parets de ciment durant tres dècades. Han estat testimoni de la visita de trobades i personatges històrics, del pas del filat de ferro al mur de formigó, de revoltes i tiroteigs, i els únics que vivien en pau eren ells. Durant 28 anys, la Death Zone va ser el seu santuari: una munió d'herba sense depredadors i amb guardes protegint-los de la presència d'éssers humans que poguessin traspassar el mur. 

Una manera de revisar els fets històrics al voltant del mur des d'un punt de vista distanciat (el més neutral possible) amb un toc d'ironia, des que es va erigir fins que va desaparèixer. Tal com diu la sinopsi del documental: "Ells encara estant aprenent a viure en el món lliure, en molts casos, de la mateixa manera que ho fan els ciutadans d'Europa de l'Est".

Aquesta coproducció alemanya-polonesa va ser aclamada àmpliament per la seva manera d'explicar la història, fins a rebre una nominació a l'Oscar l'any 2010.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: