PROJECCIÓ

Coreògrafs: Duato/Kylián/Forsythe

Gravacions de: Arenal (1999), Bella Figura (1995) i One flat thing, reproduced (2006)

Forma part de: Dansa Filmada CaixaForum Lleida


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Lleida 

Dimarts 23 de maig de 2017

 • Adreça:

  Av. Blondel, 3, 25002 Lleida, Lleida

 • Horari:

  Dimarts 23 de maig, a les 19 h

 • Promocions:

  50% de dte. clients de CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Inspirant-se en la música de Maria del Mar Bonet, Nacho Duato va crear Arenal el 1988, al Nederlands Dans Theater (NDT). Aquesta obra capta l'alegria del caràcter mediterrani i la duresa del treball al camp. Un grup de ballarins que tant formen passos a dos, passos a tres, com ballen en grup retraten l'alegria. En contrast, una ballarina vestida de negre balla quatre cançons cantades a capella, plasmant el lligam de la pagesia amb la terra. El realitzador Thomas Grimm va filmar Arenal el 1999 amb un repartiment excel·lent de la Compañía Nacional de Danza, de la qual el coreògraf valencià va ser director dues dècades.

A Bella Figura (1995), el somni i la realitat es troben sobre l'escenari. Enmig d'aquesta zona desconeguda, Jirí Kylián crea imatges i moviments amb música de Lukas Foss, Giovanni Battista Pergolesi, Alessandro Marcelo, Vittorio Negri, Antonio Vivaldi i Giuseppe Torelli. El coreògraf txec, llavors director de NDT, va crear aquesta obra mestra amb el repartiment que Hans Hulscher va filmar per a televisió. Des del principi, Kylián posa en escena la pregunta: "Quan comença, la funció? Quan naixem o quan s'aixeca el teló?". El coreògraf txec és un dels grans mestres dels duets o pas de deux, a Bella Figura, sovint fa aparèixer una tercera figura perquè esdevinguin trios o pas de trois, intensificant així la tensió entre els cossos. Les llargues i vaporoses faldilles vermelles amb els torsos nus és una de les imatges més impactants.

Vint taules i catorze ballarins són els elements de One Flat Thing, Reproduced (2000), una coreografia que oscil·la entre el desordre i la simetria. William Forsythe va crear aquesta coreografia amb el que llavors era el Frankfurt Ballet, amb la música de Thomas Willems. Forsythe ha estat un dels coreògrafs que ha portat la dansa clàssica més enllà dels límits, i també és un dels creadors més inquiets en el món de la dansa. El seu interès per l'anàlisi del moviment l'ha portat a idear projectes a cavall de la tecnologia i l'art. Al film, dirigit per Thierry de Mey (2006) —un dels realitzadors de dansa més reconeguts—, tres càmeres capten l'acció des de diferents punts de vista. L'estil amb què filma De Mey permet veure l'intercanvi de mirades, el diàleg que s'estableix entre els ballarins i la bellesa de les formes.


Altres activitats del cicle "Dansa Filmada CaixaForum Lleida"
  • PROJECCIÓ

   Giselle

   CaixaForum Lleida. Dimarts 9 de maig de 2017

   La llegendària parella artística Carla Fracci-Erik Bruhn protagonitza la tràgica història d'amor de Giselle. La versió filmada de l'American Ballet Theatre (1969) intensifica tant l'atmosfera jovial del primer acte com la fantasmagòrica del segon.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   La Dansa

   CaixaForum Lleida. Dimarts 16 de maig de 2017

   Des dels assajos fins al treball minuciós de sastreria, La Danse (2009), de Frederick Wiseman, revela el dia a dia d'una de les millors companyies de ballet del món. Gravat durant nou mesos al Ballet de l'Òpera de París.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   NY Export: OPUS JAZZ

   CaixaForum Lleida. Dimarts 30 de maig de 2017

   Basat en la partitura de Robert Prince, el 1958 Jerome Robbins (West Side Story) crea aquest ballet que transmet les emocions de la joventut urbana. El 2010 els ballarins del NY City Ballet adapten el ballet a la ciutat que el va inspirar, Nova York.

  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: