TALLER

CREACTIVITY (Tinkering Studio)

Forma part de: STEAM Conf. 2a Conferència Internacional d'Educació


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Creactivity CosmoCaixa és un espai inspirat en el moviment Tinkering, liderat per l'Exploratorium de San Francisco i dissenyat per fomentar la creativitat en nens i nenes de 7 a 12 anys. El que es pretén és que els participants facin creacions i construccions, de manera individual o col•lectiva, que responguin als reptes suggerits o als seus propis reptes a través de la manipulació, l'observació i l'exploració de materials i fenòmens. En un context innovador d'aprenentatge, en el qual es barregen eines de baixa i alta tecnologia, es posa en joc la creativitat, l'experimentació i la innovació. L'espai permet investigar, planificar, crear nous dissenys, utilitzar materials comuns buscant-ne noves funcions…, a través de propostes obertes i interdisciplinàries que abracen la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, l'art i les matemàtiques (STEAM).
En aquest taller ens posarem en el paper dels nens i les nenes, i explorarem els diferents espais que ofereix el Creactivity: tubs de vent, engranatges, pinball, màquina de bales, electricitat, stop-motion i ombres. Alhora, participarem en un debat obert orientat a reflexionar sobre la metodologia Tinkering: quins en són els predecessors, on radica el seu èxit creixent, com pot enriquir el treball que ja es fa actualment a les aules de primària…


Digna Couso, llicenciada en Física i doctora en Ensenyament de les Ciències. És professora del Departament de Didàctica de les Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i dirigeix el CRECIM. Participa en la formació de futurs docents de primària i secundària. Ha estat directora general del màster de Formació de Professorat de Secundària de la mateixa universitat. Com a investigadora ha treballat en diversos projectes de millora d'ensenyament de les ciències a escala estatal i europea. Ha publicat diversos articles d'alt impacte i és revisora de revistes internacionals.
Twitter: @DignaCouso


Cristina Simarro és llicenciada en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És màster de Formació de Professorat d'ESO i Batxillerat en l'especialitat de Física i Química per la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB. És màster de Recerca en Didàctica de les Ciències i les Matemàtiques i investigadora i membre de l'Executiva del CRECIM. Ha participat en projectes de recerca i innovació dirigits a desenvolupar les competències científiques, tecnològiques i digitals, i actualment desenvolupa la seva tesi doctoral entorn de la metodologia Tinkering.
Twitter: @Cristinasimarro

 


En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: