Del científic boig a la vida a Mart

El cinema de ciència-ficció com a font d'opinió i coneixement tecnocientífic

Forma part de: Tardes Cinetíficas


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Canvi climàtic, transgènics, energies alternatives, càncer, internet… Una societat ben formada i informada tecnocientíficament és capaç de prendre millors decisions. Lamentablement, la majoria dels ciutadans no arriba a un aprovat en coneixements científics. Després d'un contacte traumàtic amb les matemàtiques i la ciència durant l'etapa formativa, moltes persones acaben il·lustrant-se de manera inconscient a través del cinema, el còmic o la literatura. En aquesta xerrada explorarem el cinema de ciència-ficció com a generador d'opinió i coneixement tecnocientífic entre el públic general. Aconseguiràs entendre, per exemple, per què el 51 % dels europeus creu que els nostres ancestres van conviure amb els dinosaures o d'on ve la imatge ridícula que tenen els ciutadans dels científics. El balanç general serà una mica dramàtic, de manera que ens ho prendrem amb un toc d'humor.

Bartolo Luque Serrano és doctor en Física per la UPC i professor de Matemàtica Aplicada i Estadística a la UPM. Investiga en sistemes complexos (fenòmens d'autoorganització, transicions de fase, caos determinista, xarxes complexes…), temes sobre els quals ha publicat en revistes internacionals de gran impacte com ara Nature, PNAS, PRL, etc. Ha escrit més d'un centenar d'articles i diversos llibres de divulgació científica. Actualment escriu la columna "Juegos matemáticos" d'Investigación y Ciencia.


Altres activitats del cicle "Tardes Cinetíficas"
    • La genética en el cine: mutantes, clones y superhéroes

      CaixaForum Sevilla. Martes 27 de noviembre de 2018

      En la charla mostraremos numerosos ejemplos de cómo los desarrollos de la genética se han utilizado en muchas películas como fuente de inspiración, y lo compararemos con la situación actual.

    • 4.00 €
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: