CONFERÈNCIA

Desafiaments de l'acció humanitària en nous contextos: violència urbana, conflictes oblidats


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Aquesta activitat s'emmarca dins del Programa de Formació per a la Millora de la Qualitat de l'Acció Humanitària, edició del 2014, organitzat pel Programa de Cooperació Internacional de la Fundació "la Caixa" i l'IECAH.
La realitat internacional actual es continua caracteritzant per una llarga llista de conflictes armats, majoritàriament interns, que tenen un impacte directe en la vida de milions de persones. Això es tradueix en el desplaçament forçat de poblacions, el seu confinament o la vulneració de necessitats bàsiques, quan no es tracta d'atacs directes.
Des del començament, l'acció humanitària ha provat de mitigar aquestes conseqüències i prestar assistència als més vulnerables. Així, es van consolidar organitzacions amb un mandat reconegut internacionalment –com ara el CICR o el Consell Noruec de Refugiats–, alhora que les ONG humanitàries i les agències de les Nacions Unides van guanyar més protagonisme. No obstant això, no falten exemples concrets avui dia, com Somàlia, Síria o la República Centreafricana, que posen de manifest els límits d'aquest "sistema humanitari internacional" per atendre les víctimes. L'acció humanitària està condemnada a una resposta molt limitada? Hi ha millors perspectives per al futur?  
Jan Egeland és exsotssecretari general de l'Oficina de Coordinació d'Afers Humanitaris de les Nacions Unides i actual secretari general del Consell Noruec de Refugiats. Gràcies a una trajectòria llarga i variada, Egeland és un observador i activista especialment rellevant per comentar la realitat del treball humanitari a escala internacional i analitzar els reptes principals que es plantegen per al futur.

Aquesta activitat es fa en col·laboració amb l'ambaixada de Noruega a Espanya i el Centre Noruec de Construcció de la Pau (NOREF)


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: