Descodificant el genoma de la cuina

Forma part de: Comprendre per crear


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dijous 2 de març de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dijous 2 de març, a les 19 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Per analogia al concepte de genoma, Igor Parra ha desenvolupat el concepte de tecnoma. Segons Eudald Carbonell, genoma és a l'evolució biològica el que tecnoma és a l'evolució tècnica i tecnològica. Ambdós processos s'integren en l'evolució social humana i donen sentit a la nostra construcció com a gènere.
El mètode Sapiens és, al parer d'Eudald Carbonell, un intent d'explicació alimentària del tecnoma. Amb aquesta visió, Ferran Adrià i el seu equip a la Bulli Fundation han desenvolupat el "mètode Sapiens". Un mètode que es podria definir com una forma d'aproximació al coneixement de l'evolució i la diacronia del procés d'alimentar-nos, tant pel que fa a la manera d'alimentar-nos històricament com a la mateixa evolució social dels grups humans, les comunitats, les societats i les civilitzacions en el marc de les relacions socials que s'han establert per reproduir-nos.
Un diàleg per posar de manifest com l'evolució social, les matèries primeres, les tècniques alimentaries, el coneixement, el pensament i la consciència humana constitueixen el progrés de la humanitat.

 


A càrrec de:

Eudald Carbonell Roura, professor de la URV (Universitat Rovira i Virgili), investigador de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i director general de la Fundació Atapuerca. Codirector del projecte Atapuerca des del 1991. Ha publicat centenars d'articles científics en revistes nacionals i internacionals, i una sèrie de llibres d'assaig i divulgació sobre temes d'arqueologia, antropologia i evolució social.

Ferran Adrià, el Bullifoundation.

Altres activitats del cicle "Comprendre per crear"
  • Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat

   CosmoCaixa Barcelona. Dimecres 26 d'abril de 2017

   Què és la innovació, en un sentit ampli? Què s'hauria de tenir en compte quan es parla d'innovació educativa? On rau la seva complexitat?
   Una conversa en què, des de diferents òptiques, es discutirà sobre creativitat, innovació i models d'aprenentatge.

  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: