Discriminació i estigma: salut mental i educació

Forma part de: Salut mental en la infància i l'adolescència


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimarts 30 d'octubre de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimarts 30 d'octubre, a les 18.30 h

 • A càrrec de:

  Helena Quesada, llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona i coordinadora del projecte What 's up! Com vas de salut mental?

 • Promocions:

  50 % de dte. clients de CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

L'organització Obertament aborda, a través del projecte educatiu What's up! Com vas de salut mental?, una de les conseqüències més greus de les persones que conviuen amb un problema de salut mental: l'estigma que això representa. Aquest estigma és el vehicle primari per als comportaments discriminatoris i la barrera més gran per a la recuperació, el benestar i la qualitat de vida d'aquestes persones, ja que genera aïllament social i dificultats en la relació i la participació amb l'entorn.

En concret, el projecte educatiu What's up! Com vas de salut mental? busca reduir l'estigma i el tabú entorn dels problemes de salut mental entre els adolescents de segon cicle de l'ESO. Entre els més joves aquest estigma no tan sols alenteix els processos de recuperació, sinó que també afecta el desenvolupament dels joves en el futur, en perjudica el rendiment escolar, l'etapa de transició entre l'escola i la feina i incideix en la problemàtica de les addiccions. 

La conferència serà impartida per Helena Quesada, llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona i coordinadora del projecte What's up! Com vas de salut mental?


Altres activitats del cicle "Salut mental en la infància i l'adolescència"
Coorganitzat per:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: