PROJECCIÓ

Dragan Wende-Berlín occidental (Dragan Wende-West Berlin)


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Documental // Sèrbia-Alemanya // 87 min // 2013 // Directors i guionistes: Lena Müller, Dragan von Petrovic i Vuk Maksimovic

En Vuk, un jove càmera de Sèrbia, s'embarca cap a Berlín per visitar el seu tiet Dragan, tot un mite per a ell. En Dragan va ser el rei del carrer, l'heroi corrent de l'hedonista escena disco del Berlín dels 70. I no només això: gràcies al seu passaport iugoslau, en Dragan i els seus amics podien creuar fàcilment d'una banda a l'altra del mur. Ningú aprofitava la bretxa al cor de la ciutat com ells, fent diner fàcil important diversos productes i sent els amos de l'est amb diners de l'oest. Però el 1989, el mur va caure i tot va canviar. 30 anys després, en Vuk descobreix un món surrealista, ple d'exmilionaris i perdedors postmur, amb curioses estratègies de supervivència.

Un tros boig de la història mundial explicat des de la cuina d'un excèntric i arruïnat porter de cabaret. Una emotiva peça d'història familiar des de la dimensió històrica de la guerra freda. Un afectuós retrat ple d'humor (negre), imatges d'arxiu impactants i música: emotiu, educatiu i entretingut tot d'una. Aquest documental tragicòmic amb uns carismàtics personatges va conquerir mig món amb premis en diversos festivals. Això no és cap guia turística de Berlín, és la versió d'en Dragan Wende, on la correcció política no és una prioritat.

 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: