CONFERÈNCIA

Ecologia urbana, plural i projectiva

Charles Waldheim (Harvard) dialoga amb Daniel Ibáñez (Harvard)

Forma part de: Horizons: Talks & Lectures


Horaris i ubicacions

Tancar
Palau Macaya 

18 d'octubre de 2016

 • Adreça:

  Passeig de Sant Joan, 108, 08037 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimarts a les 19 h

 • Reserves:

 • Preu:

  Activitat oberta

 • Aforament:

  Places limitades

Pestañas principales

L'ecologia ha transcendit els seus orígens com a ciència natural per abastar una gamma de significats que s'encreua amb les ciències naturals i les socials, la història, les humanitats, el disseny i les arts.

El concepte ecologies projectives ha estat proposat com una extensió de l'urbanisme ecològic. 


Altres activitats del cicle "Horizons: Talks & Lectures"
  • CONFERÈNCIA

   El cost de la contaminació a les nostres vides

   Palau Macaya. 11 d'octubre de 2016

   La contaminació que generem té un efecte directe no només sobre el planeta on vivim, sinó també sobre la nostra salut.
   Quinscostos humans i econòmics tenen aquests contaminants? Com podem prevenir les malalties que provoquen?

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
  • CONFERÈNCIA

   Refugiats, Brexit i Trump. Què passarà amb Europa en aquest context?

   Palau Macaya. Dimecres 14 de desembre de 2016

   Javier Solana, president d'ESADEGeo dialogarà amb David Vegara, becari de "la Caixa" i vicepresident d'ESADEGeo sobre el futur incert d'Europa en un context internacional marcat per la crisi dels refugiats, el Brexit i l'elecció de Donald Trump com a nou president dels Estats Units. 

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
  • CONFERÈNCIA

   Autònoms, compartits i connectats. Preparats per deixar de conduir?

   CaixaForum Barcelona. Dimarts 25 d'abril de 2017

   L'any 2004 tenia lloc la primera competició de cotxes autònoms patrocinada pel govern dels Estats Units al desert de Nevada. El cotxe autònom era un concepte de ciència-ficció, i els prototips només eren capaços de recórrer uns metres sense sortir de la pista. Passen només 10 anys i, gràcies a avenços tecnològics sense precedents, veiem que l'any 2016 els mitjans de comunicació parlen de cotxes autònoms de manera generalitzada: el prototip de Google ha recorregut milions de quilòmetres per autopistes i zones urbanes; Tesla comercialitza vehicles amb conducció semiautònoma. Totes les marques automobilístiques principals treballen en diferents prototips i planegen comercialitzarlos abans de 2020, i governs com els de Nevada i Arizona han aprovat legislació per facilitar aquesta nova indústria. La transformació està en marxa i avança molt més de pressa del que s'esperava.
   En paral•lel, el sector del transport i la mobilitat s'està transformant de forma molt ràpida. Serveis de transport compartit com Uber o Blablacar han irromput per sorpresa els últims 6 anys i estan transformant el sector a marxes forçades.
   Això és només la punta de l'iceberg: ja es parla de la tercera revolució del transport. Els conceptes clau són, d'una banda, els cotxes autònoms, compartits, connectats i elèctrics (ASCE en les sigles en anglès) i, de l'altra, els serveis de mobilitat com a nova oferta per al transport de viatgers. Els pronòstics indiquen que a les ciutats hi circularan cotxes autònoms i que permetran, a través de la tecnologia, oferir diferents serveis porta a porta a qualsevol hora del dia, de manera que es reduirà el nombre d'accidents o l'espai necessari per circular i emmagatzemar vehicles, fet que suposarà ciutats més segures i habitables.
   Tots aquests canvis, com afectaran les ciutats i la seva mobilitat? Com pot una ciutat aprofitar aquests canvis per millorar la qualitat de vida dels ciutadans? Analitzarem els pros i contres d'aquesta transformació, els riscos i les oportunitats que comporta, i ho farem des de diferents perspectives: les institucions responsables de la mobilitat, l'acadèmia i la indústria.


   Ponents:
   MAR HERSHENSON
   Projecte Collider, El disseny urbà per a vehicles autònoms. Fundadora i sòcia directiva de Pear Ventures, Silicon Valley.
   LUIS MARTÍN CABIEDES
   Conseller de BlaBlaCar, Madrid.


   Moderador:
   FRANCESC ROBUSTÉ
   Becari de "la Caixa" i catedràtic de transport a la UPC.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Polítiques públiques: del que es diu al que es fa

   Palau Macaya. Dimecres 5 de juliol de 2017

   A càrrec de: Dan Levy, doctor en Economia per la Universitat de Northwestern i professor de Polítiques Públiques a l'Escola de Govern John F. Kennedy de la Universitat de Harvard. Enric Fernández, economista en cap de CaixaBank. Va ser becari de "la Caixa" (1995) per dur a terme estudis de doctorat als Estats Units. Els nens en aules amb menys alumnes aprenen més que els infants en aules grans? Hi hauria més accidents si no hi hagués campanyes de trànsit? Com un govern decideix quines polítiques públiques cal posar en marxa? En què es basa? Com s'implementen i s'avaluen aquestes polítiques?
   Cada any, les administracions públiques de tots els països del món destinen grans quantitats de recursos a tot tipus de polítiques socials. Malgrat això, avaluar els resultats d'aquestes intervencions no és trivial. Conèixer-ne amb certesa l'impacte real vol dir salvar obstacles logístics i metodològics importants, però també considerar amb atenció els aspectes ètics de l'avaluació.
   Dan Levy, professor de Polítiques Públiques de la Universitat de Harvard, i Enric Fernández, becari de "la Caixa" i economista en cap de CaixaBank, dialogaran sobre aquestes i altres qüestions relacionades amb les polítiques públiques i els programes socials.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
  • CONFERÈNCIA

   Prenent-li el pols al futur: cap a on va la nostra societat?

   CaixaForum Barcelona. Dimarts 17 d'octubre de 2017

   Quines seran les prioritats de la societat del futur? Cap a on cal dirigir l'esforç del present? Quins factors influeixen en el benestar del nostre país? Com es pot aconseguir una millor cohesió social?

  • 4.00 €
  • Entrades
Organitzat per:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: