EXPOSICIÓ

Animals i faraons. El regne animal a l'antic Egipte

Visita dinamitzada


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Del 23 de setembre de 2015 al 8 de gener de 2016

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dilluns a divendres, horari a convenir

   

 • Durada:

  1 h 30 min
 • Reserves:

 • Preu:

  25€/grup (màxim 30 alumnes)

 • Aforament:

  30 places
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.

  Places limitades.

  Es prega màxima puntualitat.

  Podeu sol·licitar aquesta activitat en anglès.

  Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos-en per avançat. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

L'exposició ens proposa acostar-nos al que representava la figura animal a l'Egipte dels faraons, que va esdevenir una font inesgotable d'inspiració i va donar lloc a una rica i excepcional producció artística. La figura de l'animal es feia servir també per a l'escriptura jeroglífica, a més d'assolir una transcendència simbòlica en el pensament i la religiositat egipcis.

La visita dinamitzada s'adapta als diferents nivells escolars i es planteja a partir del diàleg entre l'educador i els alumnes. Els materials didàctics conviden els participants a observar i a analitzar, alhora que permeten establir relacions entre la seva experiència i les peces presentades. A l'exposició trobarem representats els animals pels quals els egipcis sentien admiració, aquells que temien, aquells que consideraven sagrats o els que caçaven per consumir o els servien com a força de treball. A través d'amulets, escultures, mòmies i papirs, entre d'altres objectes, analitzarem el paper essencial que el món animal va tenir pels antics egipcis.


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: