EXPOSICIÓ

Cuina i Ciència amb Ferran Adrià


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

2n trimestre

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  2n trimestre, de 10 a 20 h

 • Promocions:

  Descompte del 50% en les activitats realitzades del 13 de setembre al 31 d'octubre de 2016.

 • Reserves:

 • Preu:

  42 €/grup entrada al Museu

 • Aforament:

  Fins que s'emplenin les places
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.
  Es prega màxima puntualitat.

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Ferran Adrià. Del simple a l'extraordinari

Tots coneixem el potencial creatiu i genial de Ferran Adrià. En aquest moment treballa per fer arribar aquest potencial creatiu a qualsevol disciplina, tot elaborant un mètode que busca concentrar el màxim de coneixement, classificant-lo amb tot el rigor i l'ordre d'una gran cuina.

Aquesta exposició pretén explicar el mètode Sapiens, ideat per Ferran Adrià, amb l'objectiu de classificar elements culinaris de forma exhaustiva, i que ajuda a crear, aprendre, descobrir i obrir nous camins, tot descrivint i documentant en profunditat els elements, els processos, les eines, les metodologies, les elaboracions i les percepcions finals del procés gastronòmic.

El mètode Sapiens classifica en diferents tipologies els esdeveniments d'un procés culinari: procés de creació, per poder innovar; procés de producció, per poder reproduir elaboracions i presentacions ja creades; procés de presentació; procés de degustació, per saber, per exemple, l'opinió sobre la recepta de persones de cultures molt diferents; i finalment, procés de màrqueting i comercial, per llançar nous productes gastronòmics al mercat.

Per explicar el mètode Sapiens, utilitzarem el pa amb tomàquet. És un recurs que ens permetrà que, a mida que anem visitant l'exposició anem adquirint nous nivells de coneixement, durant el transcurs de la nostra visita a l'exposició. Allò aparentment tan simple, esdevindrà un concepte extraordinari.

El tomàquet, el pa i l'oli ens ajudaran a respondre un seguit de preguntes com per exemple, entre d'altres:

Què és en realitat el pa amb tomàquet?
Què són els productes?
Què són els aliments?
Què són els productes culinaris?
Què són els ingredients?
Què és natural o artificial?
Quines part d'un aliment puc utilitzar?

...
Amb els productes i les tècniques podem fer i crear noves elaboracions. Les elaboracions són receptes culinàries que poden esdevenir populars i tradicionals. Quantes maneres diferents hi han de fer un pa amb tomàquet? i si li afegim pernil, quantes maneres més diferents hi ha? Amb el mètode Sapiens podem col•leccionar elaboracions per crear, per reproduir, per presentar i per degustar, i sobretot podrem innovar.
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: