TALLER

Com interaccionen els cetacis amb l'entorn?


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El rorqual comú, el cap d'olla gris, el dofí llistat... Els coneixeu? Són alguns dels éssers vius més espectaculars i curiosos del nostre mar Mediterrani i formen part d'un dels grups d'animals més enigmàtics: els cetacis, els grans mamífers marins. Però... què en sabem d'ells?
En aquest nou taller us proposem esbrinar com són, com s'alimenten, com es comuniquen... i com els classifiquem. Tot això, a través de múltiples recursos: jocs interactius i experiències sensorials que ens portaran a indagar el seu origen i vida, amb aparells reals que empren els investigadors,  com ara l'hidròfon, que ens permetrà detectar els sons que emeten i esbrinar la seva funció, o de trencaclosques, mitjançant els quals descobrirem alguns dels seus trets més rellevants.
Els nens i nenes podran descobrir, a mesura que fan les diverses experiències, quines són les seves estratègies per habitar un medi tan diferent al nostre com és l'aigua. Esbrinaran com el so els permet explorar l'entorn, orientar-se i capturar les preses en la foscor. I, com fan els investigadors, aprendran a identificar algunes de les espècies que habiten al Mediterrani.
Durant el taller, també identificarem les amenaces a les quals s'enfronten, bàsicament, a causa de l'acció de l'home, i mirarem de fomentar actituds i comportaments més respectuosos cap a aquests éssers i el seu medi.
Taller treballat en col·laboració amb SUBMON®: Serveis Ambientals Marins


Segueix investigant
Temàtiques relacionades: