CONFERÈNCIA

Del glamur de Hollywood, a les escoles africanes


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

L'impacte de la fotografia a la societat, "Si no el veus, no existeix". Per tant, és responsabilitat dels fotògrafs documentals mostrar les cantonades trencades del món i els seus protagonistes. Ana Palacios mostra les doloroses realitats des d'un punt de vista positiu i esperançador perquè l'audiència empatitzi i vulgui ser partícip del canvi. Ens explicarà i els mostrarà exemples concrets sobre les escoles africanes (Tanzània, Burundi i Etiòpia), les seves grans dificultats i, tot i això, la tenacitat dels nens per accedir al dret de l'educació, perquè siguem conscients de la gran diferència entre el nostre dia a dia i el dels nens i nenes africans.

Tots podem fer alguna cosa –encara que sigui un gest petit– per contribuir al canvi.


A càrrec de:

Ana Palacios, periodista i fotògrafa. Va estudiar ciències de la informació a Pamplona i, posteriorment, cinema i fotografia a Los Ángeles, on va viure uns quants anys. Nascuda a Saragossa, actualment resideix a Madrid. Ha exercit el periodisme a informatius d'Antena 3 Televisión, ha dirigit gabinets de comunicació i, des de fa més de deu anys, treballa com a coordinadora de producció de cinema, generalment en coproduccions internacionals. Ha treballat amb directors com Ridley Scott, Milos Forman, Tony Kaye, Michael Radford, Jim Jarmusch o Roman Polanski.

Entre pel·lícula i pel·lícula, fa fotografia documental en projectes de cooperació al desenvolupament a Àsia i a Àfrica relacionats amb la dona i la infància per a ONG com Mans Unides, África Directo o In Movement. Fotografia les cantonades trencades del món convivint en els seus orfanats, asils, hospitals, psiquiàtrics, barris baixos... documentant comunitats vulnerables com dones desnonades a l'Índia, leproseries a la Xina, albins a Tanzània, tribus d'Etiòpia o pigmeus a Burundi.

Col·laboradora de Gea Photowords i de Fotodos (Madrid), també escriu per a El País, per a blogs de viatges i publicacions culturals.

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: