EXPOSICIÓ

El Greco. La mirada de Rusiñol

Visita dinamizada


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

De l'11 de novembre de 2015 al 5 de febrer de 2016

 • Adreça:

  Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

 • Horari:

  De dilluns a divendres, horari a convenir

 • Durada:

  1,5 h
 • Reserves:

 • Preu:

  25 €/grup (màxim 30 alumnes)

 • Aforament:

  Fins a cobrir aforament màxim
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.

  Places limitades.

  Es prega màxima puntualitat.

  Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos-en per avançat. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

L'exposició "El Greco. La mirada de Rusiñol" s'emmarca en la commemoració del quart centenari de la mort d'El Greco. L'exposició destaca l'aportació del pintor i escriptor Santiago Rusiñol (1861-1931) en el procés de revaloració d'El Greco que va tenir lloc a finals del segle XIX, i l'empremta de la pintura del Greco, allunyada de l'academicisme i fortament espiritual, en els inicis de l'art modern.

Rusiñol va proposar El Greco com un paradigma de modernitat i l'estendard del seu nou credo artístic. En va reivindicar els valors subjectius i espirituals, com també la força expressiva de les seves obres més originals. Va ser l'emblema de la seva visió renovadora, compartida per Zuloaga i per escriptors com Azorín i Baroja, també representats a l'exposició.

La visita dinamitzada s'adapta als diversos nivells escolars i es planteja a partir del diàleg entre l'educador i els alumnes. Els materials didàctics conviden els participants a observar i a analitzar, alhora que permeten establir relacions entre l'experiència i les obres de l'exposició.

En aquesta ocasió podrem conèixer la figura i l'obra del Greco i de Santiago Rusiñol, tot observant i analitzant l'estil i les temàtiques del Greco i l'apropiació que en farà Santiago Rusiñol, qui amb el seu propi llenguatge els convertirà en elements d'un art nou i modern.


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: