EXPOSICIÓ

Mur Geològic. Visita lliure


 • Tot el curs

 • 42.00 €

  Descompte del 50 % en les activitats que es duguin a terme del 12 de setembre al 31 d'octubre de 2017.
  Obert cada dilluns, descompte del 50 % en les activitats dels dilluns de setembre a juny.

  Comprar entrades
 • Horaris i ubicacions

Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  2n Trimestre i 3r Trimestre de dimarts a divendres, de 10 a 20 h 

 • Promocions:

  Descompte del 50 % en les activitats que es duguin a terme del 12 de setembre al 31 d'octubre de 2017.
  Obert cada dilluns, descompte del 50 % en les activitats dels dilluns de setembre a juny.

 • Reserves:

 • Preu:

  Inclòs en l'entrada al museu
  Entrada al museu 42€/grup

   

 • Aforament:

  Fins que s'emplenin les places
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.

  Es prega màxima puntualitat.

  Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.


   

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

El mur geològic aplega set peces de roca de més de 90 tones i 24 metres de longitud que provenen d'arreu del món. Amb la geologia a l'abast de la mà, i tot gaudint de la bellesa de cada roca, il·lustrarem un procés geològic fonamental en l'estructura i la formació del nostre planeta i descobrirem una història de vegades colossal, sovint enigmàtica i sempre sorprenent. Les sals de Súria i les pissarres de Lleó ensenyen els plecs que pateixen les roques i permeten que els alumnes descobreixin dues històries que es remunten a fa milions d'anys.

Una ens transporta a 300 milions d'anys enrere quan, en una Terra molt diferent de l'actual, dos grans continents van xocar donant lloc a una de les serralades més imponents mai existents, els hercínids o varíscids. Durant el recorregut, descobriran com els plecs que observem al mur són un testimoni únic d'aquest xoc que va tenir lloc.

L'altra arrenca fa 35 milions d'anys, quan la conca de l'Ebre era un extens entrant de mar que va començar a quedar aïllat de l'oceà Atlàntic per l'aixecament del Pirineu. Observant la forma dels plecs de les sals de Súria, ens qüestionarem per què les sals es van comportar com una mena de plastilina.

Les varves glacials d'Itú il·lustren el procés de sedimentació d'un llac glacial i són un exemple espectacular d'una època molt més freda, amb grans glaceres al Brasil que oscil·laven al ritme de les estacions. Però, com podem explicar l'existència de glaceres al Brasil?

Les gredes volcàniques d'Olot ens il·lustren la història del volcà Croscat, nascut fa uns 10.000 anys projectant cendres, escòries i bombes al seu voltant. Les gredes volcàniques que observem són producte de la seva activitat. Quina informació ens aporten els fragments irregulars d'escòria que es veuen en el tall i a què es deu el seu canvi de color?

Les dunes, formades a partir de fragments de closques d'animals, ens expliquen l'origen d'una roca, extraordinàriament jove, fàcil de tallar i que és un tret diferencial en la construcció popular i rural de les illes Balears. Observant aquestes dunes que van venir del mar, què en podem deduir del seu origen?

I, per entendre el cicle de la roca, no ens podem perdre la història que s'amaga darrere la diàclasi dels gresos de Puig-reig.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: