PROJECCIÓ

Exit Through the Gift Shop


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Banksy és actualment un dels artistes contemporanis més provocador, famós i cotitzat... tot i els seus esforços per mantenir oculta la seva identitat.

En aquest documental, entre la realitat i la ficció, i amb moltes dosis d'humor, Banksy ens proposa un recorregut per la seva carrera per fer-nos reflexionar sobre l'art d'avui, començant per una de les pràctiques més controvertides, l'street art, i seguint amb les paradoxes que poden acompanyar l'art més provocador quan gaudeix d'èxit comercial.

Aquest itinerari es fa a través de la figura d'un alter ego i d'una sèrie d'experiments amb els museus, el mercat i també el propi públic durant els quals res no és el que sembla... perquè "Exit through the Gift Shop" és, en definitiva, una desconcertant proposta per reflexionar sobre el valor de l'art.

Per què volem l'art? I qui dóna el reconeixement i l'èxit a l'artista? El públic, els experts o el mercat? Hi pot haver un art contemporani que no ofengui ningú? Que no vulneri cap norma? O, al capdavall, tot s'accepta i s'assumeix?

Més informació: banksy.co.uk http://www.avalonproductions.es/exit/


A càrrec de:

Estrella de Diego i Neus Grifoll

Estrella de Diego és doctora en història de l'art per la Universitat Complutense de Madrid, on és professora. És autora de llibres com ara Sin arte ni parte: la posmodernidad en España, Contra el mapa, Arte Contemporáneo II o Tristísimo Warhol, i col·labora com a columnista al suplement Babelia, d'El País. També ha comissariat nombroses exposicions, com la representació espanyola de la 49a Biennal de Venècia (2001) o ""Simbolisme rus"" (de la Fundació ""la Caixa""), i és membre assessora de diverses institucions culturals. La seva àmplia tasca com a investigadora, professora i divulgadora l'ha dut a participar en nombrosos congressos i seminaris i a impartir cursos arreu del món.

Neus Grifoll ha estudiat belles arts a la Universitat de Barcelona i cinema i audiovisuals a l'ESCAC. Compagina l'activitat cinematogràfica amb el món de l'educació treballant en diversos centres. Actualment és professora de fotografia a l'escola de disseny Elisava i des de l'any 2003 col·labora amb el Departament Educatiu de la Fundació "la Caixa". 

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: