CURS - JORNADA

Explainers

CosmoCaixa explicat per a joves


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  00:00 - 00:00
 • Preu:

  Activitat oberta,

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Inscripcions tancades

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Què és el programa Explainers?
Explainers és un programa que neix per iniciativa dels principals museus de ciència dels EUA, i des del 1969 és el programa estrella del San Francisco Exploratorium. El seu objectiu principal és potenciar vocacions científiques i acostar el coneixement als visitants del museu a partir de les explicacions fetes per estudiants de 4t d'ESO i Batxillerat. Avalat per l'èxit de San Francisco i adoptat per diversos museus d'Europa, CosmoCaixa decideix implementar aquest programa per fer de pont entre els continguts museogràfics i el públic.

Amb aquest programa, CosmoCaixa vol fer un pas més en la posada en marxa i el desenvolupament de programes innovadors que aproximin el públic a la ciència i contribuir, així, conjuntament amb la comunitat educativa, a la formació dels joves estudiants.

El programa es planteja fent servir el centre educatiu com a intermediari entre els joves i CosmoCaixa, i hi interactuen tres agents: els centres educatius, els joves i els visitants.

Què vol dir ser un Explainer?
Per als Explainers, participar en el programa significa compromís amb un projecte, motivació i capacitat d'adaptació al canvi; compartir coneixement, aprendre acadèmicament i personalment, entusiasmar-se per la ciència; adquirir experiència i comunicar-se i ser creatiu.

Formació
Els Explainers reben una sòlida formació per afrontar el repte de respondre les preguntes dels visitants dels diversos centres que hi participen, amb rigor i professionalitat.
Hi col·laboren: equip educatiu de CosmoCaixa i de l'Àrea de recerca i coneixement de l'Obra Social "la Caixa", ESIC, La Salle, IQS i EUSS.

Quan?
Una vegada els Explainers hagin rebut les eines formatives necessàries, hauran d'explicar la ciència amb les seves paraules 3 hores a la setmana durant 6 setmanes. L'Explainer podrà triar la franja horària que més li convingui. Dissabtes, d'11 a 14 h o de 15 a 18 h, i diumenges, d'11 a 14 h.

T'hi apuntes?
Informació i reserves: explainers-cosmocaixa@re-crea.info