CURS - JORNADA

Gestió de projectes teatrals

Cursos on-line sobre desenvolupament i evaluació de projectes teatrals per a professors


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Lleida 

Tot el curs

 • Adreça:

  Av. Blondel, 3, 25002 Lleida, Lleida

 • Horari:

  Activitat online

CaixaForum Barcelona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Activitat online

CaixaForum Madrid 

Tot el curs

 • Adreça:

  Paseo del Prado, 36 , 28014 Madrid, Madrid

 • Horari:

  Activitat online

CaixaForum Tarragona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Carrer Cristòfor Colom, 2 (al costat de la Font del Centenari), 43001 Tarragona, Tarragona

 • Horari:

  Activitat online

CaixaForum Palma 

Tot el curs

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  Activitat online

CaixaForum Girona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Carrer Ciutadans, 19, 17004 Girona, Girona

 • Horari:

  Activitat online

Pestañas principales

Els professors han de dedicar temps a adaptar les propostes teatrals a una gran diversitat de contextos, a definir la metodologia de treball i a resoldre les dificultats que sorgeixen durant el procés.

Es pot optimitzar el temps disponible i augmentar l'eficiència amb una acció formativa que faciliti als professors l'elaboració del projecte teatral i l'avaluació dels resultats.

Aquest curs vol aportar metodologies de desenvolupament teatrals en centres de secundària. La formació és on-lineper facilitar la participació des de diversos àmbits territorials i ofereix l'ajuda d'una guia metodològica elaborada expressament per a aquest propòsit.

 

Format i metodologia

El curs està format per 6 unitats didàctiques. Cadascuna es treballa amb material e-learning, fòrum, videoconferència i consulta a l'expert, a partir del temari següent:

1. El desenvolupament d'experiència teatral en un centre de secundària: valors dificultats, oportunitats

2. La pedagogia del projecte: bases teòriques i elements metodològics

3. El procés de desenvolupament d'un projecte teatral en un centre educatiu

4. Establiment d'indicadors i avaluació de resultats

Director de projecte: Jaume Colomer, expert en pedagogia del projecte i en avaluació, director de Bissap, professor associat de la Universitat de Barcelona i comissari de Mercartes 2016

 

Dates: de novembre de 2015 a febrer de 2016

 

Places limitades, prèvia inscripció a: www.caixaescena.org


Activitats complementàries
  • TALLER

   Sentir, pensar... Interpretar!

   CaixaForum Lleida. Del 20 de novembre al 1 de desembre del 2017

   En aquest taller es convida l'alumnat a dialogar, generar idees, negociar i arribar a acords amb els altres per aconseguir una fita comuna. Tot, a partir de jocs i tècniques teatrals.

  • 25.00 €
  • Entrades
  • TALLER

   Encontres d'un dia

   CaixaForum Sevilla. Dissabte 25 de novembre de 2017

   Els encontres són jornades per viure, aprendre i compartir experiències teatrals plenes d'humor, sentiments, música, història i diversió sobre l'escenari. També són un espai de convivència on els joves, en un ambient distès i de treball teatral, es poden relacionar i compartir vivències afins. Continguts: tallers de veu, moviment i interpretació.

   Continguts
   Tallers de veu, moviment i interpretació
   A partir d'imatges, prèviament seleccionades, es plantejaran exercicis de dinàmica de grup i individual, perquè, a poc a poc, construïm una petita escena de 5 minuts.
   Veu: Tècnica vocal per a la projecció de la veu, l'articulació i l'expressivitat quan parlem, el ritme, com diem el text, com transmetre emocions amb la veu i com es transforma per a caracteritzar al nostre personatge.
   Moviment: Prendre consciència del nostre cos, de com parla i de les seves possibilitats de transformació per a crear un personatge, la importància del gest sigui petit o gran, com expressar amb el cos tan si parlem com si no.
   Interpretació: Improvisació d'escenes, construcció del personatge i com es relaciona amb els altres personatges, el seu caràcter, les emocions i com jugar amb elles.

   Trobada final conjunta
   Al final de la jornada hi haurà un moment dedicat a compartir amb els alumnes la feina feta. Cada grup tindrà ocasió de representar una d'aquestes tres petites escenes davant dels companys dels altres grups i veure també els diferents resultats. Cada grup escollirà lliurement l'escena a representar. Veure la feina dels companys també és una manera d'enriquir-nos, mostrar el treball als altres i comentar el que hem vist.

  • 60.00 €
  • Entrades
  • CURS - JORNADA

   Encontres per a professors 2016

   CaixaForum Barcelona. Del 5 al 8 de juliol de 2016

   Per sisè any consecutiu, es convoquen els Encontres de formació teatral per a professors i educadors que es plantegen fer una obra de teatre el proper curs.

   Shakespeare en viu!

   En la commemoració del 400 aniversari l'autor està més viu que mai, el seu missatge ha traspassat les èpoques i segueix essent actual pels ciutadans del segle XXI per les problemàtiques universals que planteja. Shakespeare serà  la inspiració i les seves obres el material de treball per tractar temes d'interès  pels joves,: l'amor, les relacions de poder, l'amistat...
   Seran unes jornades de quatre dies intensos de treball teatral molt pràctic des de  la dramatúrgia, la interpretació o el cant, entre altres... a càrrec de dramaturgs, actors, cantants, figurinistes... tots ells reconeguts professionals del món teatral al servei de la comunitat educativa.
    

   Inscripcions entre  l'1 i el 17 de juny, a través del formulari disponible a www.caixaescena.org  (les places són limitades)

  • 150.00 €
Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: