CONFERÈNCIA

Informació: periodisme o espectacle?

Forma part de: Trobades amb compromís


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Vivim un moment de crisi global, no només econòmica, sinó també de valors. Els conflictes armats, els desastres naturals, la fam, etc., Segueixen afectant milions de persones. Ara, més que mai, cal un periodisme plural, rigorós i independent al servei de la societat i no que se serveixi de la societat. Un periodisme que presti la seva veu als més vulnerables.

En aquesta conferència, Rosa Maria Calaf ens explicarà les seves experiències com a reportera internacional i ens farà reflexionar sobre què hem de saber dels diaris, la TV i internet per no ser manipulats amb missatges interessats a fer de nosaltres dòcils consumidors i no ciutadans responsables.


A càrrec de:

Rosa Maria Calaf (Barcelona, 1945) és llicenciada en Dret per la UB i en Periodisme per l'Escola Oficial de Periodisme. El 2008 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i el 2010 per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Ha exercit durant molts anys de reportera internacional, ha treballat com a corresponsal de TVE a tot el món (Àsia, Pacífic, Moscou, Viena, Buenos Aires, Nova York, etc.). Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaca el nacional de periodisme 2009, concedit per la Generalitat de Catalunya, el José Couso a la Llibertat de Premsa el 2009, el Cirilio Rodríguez el 2007, l'Ondas el 2001 i el Casa Àsia per la cobertura del tsunami del 2005.

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: