CURS - JORNADA

Jornada "Emprendre, aprendre i innovar en educació"


Horaris i ubicacions

Tancar
La Noria, Centre d'Innovació Social - Málaga 

21 d'abril de 2016

  • Adreça:

    C. d'Arroyo de los Ángeles 50, 29011 Málaga, Málaga

  • Horari:

    Dijous 21 d'abril, de 16.30 a 20.00 h

  • Durada:

    3,5 h
  • Reserves:

Pestañas principales

A eduCaixa apostem per fomentar l'actitud emprenedora dels nostres joves a través de propostes que potenciïn el desenvolupament de la seva creativitat, iniciativa, motivació i capacitat per treballar en equip.

En el marc del Programa Joves Emprenedors presentem aquesta jornada, adreçada a professorat d'ESO, batxillerat i cicles formatius, amb l'objectiu de compartir mirades, experiències i metodologies per treballar l'emprenedoria a l'aula i promoure el desenvolupament de les competències bàsiques de l'alumnat.

 

 

Programa

16.30 h Benvinguda - Presentació institucional

Presentadora i facilitadora: Laura Gálvez. Estudiant de Finances i Comptabilitat a la Universitat de Granada i guanyadora del premi Desafío Emprende 2014 d'eduCaixa.

 

16.50 h Conferència inaugural

"La cultura emprenedora a l'aula per al desenvolupament de les competències bàsiques". Chica González-Ripoll, vicepresidenta de l'Associació Andalusa de Centres d'Ensenyament de l'Economia Social.

 

17.10 h Diàleg entre Chica González-Ripoll i el públic assistent

 

17.40 - 19.20 h Tallers simultanis

Els participants tractaran de manera pràctica i aplicada les tècniques i eines per treballar l'emprenedoria a l'aula que proposa el KitCaixa Joves Emprenedors.

 

19.30 - 20 h Clownclusions i cloenda

 

Important: places limitades; cal inscriure-s'hi prèviament

 

 

Descripció dels tallers

Emprendre amb sentit: principis i valors per emprendre

Sostenibilitat i responsabilitat són dos elements imprescindibles per emprendre. En aquest taller reflexionarem i aprendrem d'iniciatives que ens ajudaran a crear projectes responsables en totes les seves facetes i operacions: 360º.

Ho facilita: Emma Quiles

 

 Design Thinking: pensament de disseny per idear

Com pensa un dissenyador? En aquest taller ho analitzarem i ho experimentarem per generar idees innovadores. Aprendrem com, a través de l'empatia, és possible entendre i donar solucions a les necessitats de persones i usuaris. Descobrirem les potencialitats del prototipat col·laboratiu i l'aprenentatge iteratiu en la ideació de qualsevol proposta.

Ho facilita: Caroline Jerome

 

CANVAS o el model del llenç per construir el model de negoci

Un pòster i post-its per fer un projecte? El Business Model Canvas és una eina de gestió i planificació que permet, de manera molt visual, contemplar tots els elements que formen un projecte. Amb un cop d'ull, podrem definir un projecte, articular les seves lògiques i testar i iterar productes mínims viables de manera àgil i flexible.

Ho facilita: Eulàlia Tubau

 

Estratègies i tècniques de comunicació eficaç per compartir

Saber comunicar bé és fonamental a l'hora de compartir i publicar una idea o un projecte, no només per a finalitats comercials sinó també per ser capaços de treballar en equip. En aquest taller practicarem tècniques bàsiques de storytelling i de presentació de projectes en format elevator pitch.

Ho facilita: Judit Llavina


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: