EXPOSICIÓ

El bressol de la humanitat. Visita lliure


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dimarts a divendres, de 10 a 20 h

 • Promocions:

  Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 13 de setembre al 31 d'octubre de 2016.

 • Reserves:

 • Preu:

  42 €/ grup entrada al Museu

 • Aforament:

  Fins que s'emplenin les places
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.

  Es prega màxima puntualitat.

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

"El bressol de la humanitat" reuneix els descobriments principals fets a l'Àfrica sobre l'origen i l'evolució humana.

La humanitat va néixer a l'Àfrica, concretament en un racó al nord de Tanzània, a la Gorja d'Olduvai, on el clima i el paisatge van crear les condicions perquè uns primats baixessin dels arbres i sortissin a la sabana caminant drets. "El bressol de la humanitat" és una exposició sobre l'origen i l'evolució humana, basada en les troballes arqueològiques de Tanzània, que ens mostra la importància que han tingut a la història dels descobriments els jaciments de la gorja d'Olduvai. Gràcies a aquests descobriments, podem comprendre l'aparició i el desenvolupament del gènere humà i de les diverses espècies homínides, fins arribar a l'Homo sapiens. La mostra es divideix en cinc grans àmbits que ens expliquen com s'ha produït l'evolució en el món africà des de l'australopitec passant per l'Homo habilis i l'ergaster fins al heildelbergensis, sense oblidar-nos dels sapiens arcaics.

A través de més de 100 eines originals, peces úniques i de valor singular, es mostra l'evolució tecnològica d'aquests homínids, les primeres evidències de talla, fa gairebé 2 milions d'anys, les primeres innovacions acheulianes... L'exposició exhibeix també fòssils originals de la fauna que va conviure amb aquests homínids i les interpretacions de paisatges fetes per Mauricio Antón. A més, disposa de reproduccions d'emmotllament directe i escanejat en 3D, que mostren restes d'australopitecs, dels primers Homos i dels sapiens més arcaics, juntament amb fòssils tan emblemàtics com Lucy o el nen de Taung, entre d'altres.

"El bressol de la humanitat" planteja un homenatge a la recerca durant els segles XX i XXI i reconeix la importància dels equips investigadors espanyols en l'actualitat, que han transcendit les fronteres nacionals per endinsar-se en recerques en altres continents. Els seus comissaris són Enrique Baquedano, director del Museu Arqueològic Regional de la Comunitat de Madrid, i Manuel Domínguez, director de l'Institute of Human Evolution in Africa, IDEA.

Una exposició en col·laboració amb:
Museu de Dar es Salaam de Tanzània i el Museu Arqueològic Regional de la Comunitat de Madrid 


Recursos multimèdia
Material didàctic. El bressol de la humanitat ( PDF 714,82 kB )

Material didàctic. El bressol de la humanitat

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: